Rīgas lēmums par izstāšanos no LPS jau ir stājies spēkā (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes nedēļas sākumā pieņemtais lēmums par izstāšanos no Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) jau ir stājies spēkā.

Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova pastāstīja, ka mērs lēmumu ir parakstījis un tas ir nosūtīts informācijai LPS un līdz ar to arī stājies spēkā.

Dome par dalību LPS šogad ir samaksājusi 50 tūkstošus latu. LPS aģentūrai BNS apstiprināja, ka Rīga ir samaksājusi biedra naudu par 2012.gadu pilnā apmērā.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome otrdien vakarā pēc garām un plašām diskusijām nobalsoja par izstāšanos no šīs organizācijas, tādējādi protestējot pret piekāpšanos valdībai iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalē.

Ārkārtas sēdē otrdien par izstāšanos nobalsoja 31 deputāts, pret bija 13, bet atturējās divi deputāti.

Rīgas mērs Nils Ušakovs bija aicinājis lemt par Rīgas izstāšanos no LPS, jo organizācija sarunās par iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) proporcijām nav spējusi aizstāvēt pašvaldību intereses. LPS domes sēdē iepriekš tika atbalstīts valdības piedāvājums nākamgad saglabāt esošo proporciju iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalē, kur 80% no iekasētā nodokļa nonāk pašvaldību budžetos, bet 20% ‒ valsts budžetā.

LPS domes ārkārtas sēdē trešdien nolēma prasīt valdību kompensēt negūtos iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus pašvaldību budžetos, ja valdība nepiekritīs palielināt IIN ieņēmumu sadali par labu pašvaldībām.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu