Stiprā vēja dēļ bez elektrības ap 3500 mājsaimniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Patlaban stiprā vēja dēļ elektroenerģijas avārijas atslēgumi ir aptuveni 3500 mājsaimniecībām Latvijā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja AS «Latvenergo» pārstāve Ivita Bidere.

Papildināta saskaņā ar jaunāko informāciju

«Avārijas atslēgumu skaits ir mainīgs - vētrai pieņemoties spēkā Vidzemē un līča piekrastē, paralēli ir novērsta lielākā daļa bojājumu Kurzemē - Tukumā, Kuldīgā. Savukārt patlaban lielākais bojājumu skaits ir Piejūras, Limbažu-Alojas elektrolīnijās,» sacīja Bidere.

Jau ziņots, ka spēcīgās vēja brāzmas pieņemas spēkā centrālajos reģionos, laužot kokus, kas iekaras elektrolīnijās un rada avārijas elektroatslēgumus.

Avārijas atslēgumi reģistrēti atbilstoši vētras virzībai valstī - agri no rīta tie bija Kurzemē - Talsu, Liepājas un Kuldīgas apkaimē -, vēlāk vēja brāzmām pastiprinoties valsts centrālajos rajonos, traucējumi skāruši Tukuma, Rīgas jūras līča, Jūrmalas, Ķekavas, Aizkraukles apkārtni.

Patlaban konstatēti 27 vidējā sprieguma bojājumi, atslēdzot 326 transformatora punktus. Galvenais bojājumu iemesls ir lūstoši koki, kas pārrauj gaisvadu līnijas. Vietām, iekaroties līnijā, tie ir izgāzuši balstus vairākiem elektrolīnijas posmiem. Koku un zaru lūšanu pastiprina slapjš un sasalstošs sniegs, informēja Bidere.

«Sadales tīkls» jau agrās rīta stundās sācis bojājumu lokalizēšanu un to novēršanu. Austot gaismai, personāls devies uz avārijas atslēgumu vietām. Kopumā darbam vētras seku novēršanai ir apzināts teju 1000 cilvēku liels personāls - operatīvā izbraukuma, kā arī remonta un celtniecības darbu brigādes. «Sadales tīkla» reģionālie vadītāji sazinās ar vietējām pašvaldībām, ja to objektos, piemēram, ambulancēs, bērnudārzos, skolās, ir elektroapgādes traucējumi.

Sprieguma atjaunošana klientiem notiek prioritārā secībā - vispirms elektroapgādi atjauno stratēģiski svarīgiem objektiem, piemēram, ambulancēm, zemnieku saimniecībām, bērnudārziem, skolām, ražošanas objektiem, kā arī tajās līnijās, kurās ir pieslēgti daudzi lietotāji, informēja Bidere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu