Daugavgrīvā reģistrētas vēja brāzmas līdz 28 metriem sekundē (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdienas rītā pēc pulksten sešiem galvaspilsētas ziemeļos - Daugavgrīvā, Rīgas jūras līča malā, - reģistrēta ziemeļrietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz pat 28 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Stipro vēju zona tuvojas Vidzemes piekrastei.

Citviet galvaspilsētā vējš ir krietni mierīgāks. Vidzemes piekrastes lielākajā daļā stiprākais vējš gaidāms tuvāko stundu laikā. Igaunijas piekrastē fiksētas vēja brāzmas līdz 27 metriem sekundē, un šī stipro vēju zona tuvojas Vidzemes piekrastei.

Vietām Rīgā un citviet valstī lūzuši koki, kas aizšķērso ielas un ceļus.

Tā, piemēram, Vakarbuļļos 36.autobuss kursēs līdz pieturvietai Bolderāja, jo Dzintara ielā pieturvietā «Dzelmes iela» nolauzts koks pusotra metra diametrā. Savukārt Maskavas un Taisnās ielas krustojumā nestrādā luksofors, vēsta Rīgas domes Satiksmes departaments.

Vētras dēļ vietām Rīgā un apkaimē - Babītes, Carnikavas, Ādažu un Garkalnes novadā - pēc septiņiem rītā konstatēti 166 avārijas atslēgumi elektrolīnijās, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē. Tobrīd bija arī ziņas par 172 avārijas atslēgumiem Kurzemē.

Pēcpusdienā vējš pierims

Jau vēstīts, ka priekšpusdienā Rīgā ziemeļrietumu vējš pūtīs ar vētras spēku, vēlāk tas pierims un iegriezīsies no dienvidrietumiem, no pēcpusdienas vairs nav gaidāmas par 15 metriem sekundē lielākas brāzmas. Brīžiem gaidāma saule, kā arī sniegputenis.

Otrs lielākais vēja ātrums brāzmās Latvijā reģistrēts Ventspils ostā, kur nakts otrajā pusē bija brāzmas līdz 26 metriem sekundē. Lielākie vētras postījumi gaidāmi Vidzemes piekrastē, tostarp Rīgā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu