Bildes, leģendu naktis, krāmu tirgus u.c. TVNET ceļvedī (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nu re, rudens rit pilnā sparā! Lai gan līņā un sola drīzumā sniegu, aiz loga vēl priecē krāšņās lapas. Tāpat visus mūzikas mīļus lutinās plašais un daudzveidīgo koncertu klāsts! Tomēr būs ko nedēļas nogalē darīt arī piedzīvojumu meklētājiem un kinofaniem!

PASĀKUMI

Foto: publicitātes

Demonstrējot Latvijā ražotu animācijas filmu programmu, oktobrī savu darbību visā Latvijā atsāk projekts «Kinopunkts». Šogad arī Karosta ir iekļauta filmu demonstrēšanas projektā. Pirmais seanss notiks Karostas cietumā sestdien, 27.oktobrī, pulksten 16:00. Programmā iekļautas šādas filmas: režisora E. Jansona «Lupatiņi» - animācijas projekts pašiem mazākajiem par lielo pasauli; režisora N. Skapāna «Es gribu redzēt rūķīšus!» – plastilīna tehnikā veidota animācijas filma – neredzīgās meitenītes Vanesas stāsts par pirātu meiteni un teiksmaino rūķu zemi šokolādes kalna pakājē; režisora R.Pētersona «Ursus» - ogles tehnikā zīmēts stāsts par lāci, kurš strādā cirkā par akrobātu motociklistu. Kādu dienu lācis dodas uz mežu, kur, kā viņam šķiet, mīt viņa patiesā laime.

Foto: publicitātes

28.oktobrī jau četru gadu jubileju atzīmēs viens no Vecrīgas muzikālākajiem krogiem, «Aptieka». Aptiekas iepriekšējās jubilejās muzikālus pārsteigumus sagādājuši tādi izpildītāji kā «Jumprava», «Satellites LV» un Gustavo jeb Arstarulsmirus. Šā gada programmu kroga īpašnieks Kristaps Krēsliņš pagaidām vēl tur noslēpumā. Zināms gan, ka ar DJ setu uzstāsies apvienība Ej Ap, kas pazīstami no «Radio Naba» raidījuma «Ej Apskrieties». Kā ierasts, apmeklētājus gaida arī dzimšanas dienas kūka un citi bāra gardumi.

Foto: publicitātes

28.oktobrī plkst.14.30, Turaidas muzejrezervāts aicina apmeklēt Turaidas muižas pārvaldnieka veco dzīvojamo māju un ikvienu, kam interesē rokdarbi, piedalīties akcijā «Dalies prasmēs! - Izšuj kopā ar muižas pārvaldnieci!», tādējādi popularizējot seno prasmi - izšūšanu krustdūriena tehnikā, kas 19.gadsimta sākumā bija iecienīts brīvā laika kavēklis un arī praktiska nodarbošanās visu vecumu un sociālo slāņu sievietēm.

Foto: publicitātes

Avotu iela izsenis bijusi tirgotāju iela, tādēļ, atdzīvinot senās tradīcijas un aicinot iedzīvotājus atbrīvoties no liekajām mantām, kafejnīcas «80 vēstules» telpās 27.oktobrī laika posmā no plkst. 12.00 līdz 22.00 norisināsies krāmu tirdziņš. Dienas pirmā puse tiks veltīta tirgotājiem un pircējiem, kuri sola piedāvāt gan rotas, gan apģērbu, gan šo to no mājsaimniecības priekšmetiem, gan arī tējas par makam draudzīgām cenām. Dienas gaitā vokālistes Santas Miščenkovas uzstāšanās, no plkst. 17.00 darbosies friziermeistare Ilze Zelča, bet plkst. 19.00 Klāva Mālnieka solokoncerts.

Foto: publicitātes

Tāda nakts ir tikai vienu reizi gadā - oktobra pēdējā sestdienā 27.oktobrī, kad Latvijas piļu un muižu durvis atveras un ir iespēja bez maksas tajās ieiet ikvienam ceļotājam, izbaudīt atmosfēru un atklāt kādu noslēpumu. Ceļojumu akcijas maršrutu lapas ar informāciju par tūrisma objektiem pieejamas elektroniskā formātā novadu un tūrisma objektu mājas lapās un Tūrisma informācijas centros Alūksnē, Apē, Balvos un Gulbenē. Leģendu nakts notiks vairākās muižās un pilīs vienlaicīgi līdz pat pusnaktij. Lai būtu iespēja apmeklēt vienā vakarā vairākas muižas, pasākumi tiek organizēti kā seansi, kas laiku pa laikam atkārtojas... bet ne visur. Tāpēc lūgums sekot līdzi informācijai un iepriekš sazināties ar saimniekiem, kuru īpašumā vēlaties šajā naktī viesoties.

Foto: publicitātes

27.oktobrī plkst. 16:00 Bauskas pils muzejā senā dzīvesveida skolas ietvaros notiks šokolādes tēmai veltīts pasākums. Apmeklētāji uzzinās, kā šokolādes dzēriena lietošana izpaudās Amerikā, izplatījās Eiropā un 17. gs. nonāca Latvijas teritorijā. Būs iespēja nobaudīt šokolādes dzērienus, kas gatavoti pēc seno acteku un 16. gs. spāņu receptēm. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē, mākslas salonā «Meistars Gothards» un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280. Biļetes cena – 2,00 Ls pieaugušajiem, 1,00 Ls mācību iestāžu audzēkņiem.

KONCERTI

Foto: publicitātes

Jaunā ieraksta dziesmu programmas koncerts mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2012» ietvaros notiks sestdien, 27. oktobrī. Koncerts notiks Lielajā Ģildē plkst. 19:00. Piedalās Latvijas teātru aktieri – dziesmu autori – Aija Dzērve, Rihards Lepers, Ģirts Liuziniks, Valdis Vanags, arhitekts Edgars Treimanis /Mazie brāļi/ un citi draugi. Atgādinām, ka festivāla «Bildes 2012» ietvaros norisināsies arī citi koncerti – Rīgas Kongresu namā no 1. līdz 3. novembrim būs iespēja vērot «JAUNO grupu un «BILŽU» VETERĀNU kopprojektu koncertu», ««Bildēs» sevi jau pieteikušo grupu koncertu», «Koncertu bērniem», kā arī ««Bilžu» veterānu koncertu». Ar visu festivāla «BILDES 2012» koncertu programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

Foto: publicitātes

29. novembrī Anglikāņu baznīcā noritēs «Skaņu meža» desmitgades izlaiduma noslēguma koncerts, kas arī sakrīt ar Pirmās Adventes nākšanu, kurā notiek ikgadēji «Skaņu meža» koncerti. Tajā citu starpā uzstāsies arī amerikāņu mūziķe Džūliana Bārvika (Julianna Barwick). Viņas koncerts tapis iespējams ar fonda «Trust for Mutual Understanding» atbalstu. Džūliana Bārvika ir savus ierakstus gan izdevusi pati («Sanguine» un «Florine»), gan arī tikusi publicēta tādās mūzikas izdevniecībās kā Asthmatic Kitty («The Magic Place») un The Sound of White Columns (sadarbība ar elektroniskās mūzikas improvizētāju Ikue Mori «Frkwys, Vol.6»).

Foto: publicitātes

Otrajā mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālā «Zemlika», kas 26. un 27. oktobrī notiks Durbē, dalībnieku vidū būs arī Valsts akadēmiskais koris «Latvija» diriģenta Māra Sirmā vadībā. Durbes luterāņu baznīcā 26.oktobrī izskanēs viens no kora jubilejas koncertiem. Tāpat «Zemlikas» viesu vidū būs mākslinieki «AUN» un «thisquietarmy» no Monreālas Kanādā, kā arī «Sun Glitters» no Luksemburgas.

Foto: publicitātes

26.oktobrī Rīgā koncertzālē «Palladium» koncertu sniegs amerikāņu komponists, dziedātājs un ģitāras virtuozs Stīvs Vajs (Steve Vai). Vajs ir dzimis 1960.gadā ASV. Bērnībā viņš mācījies ģitārspēli pie Džo Satriani un jau divdesmit gadu vecumā pēc leģendārā Frenka Zapas aicinājuma uz vairākiem gadiem pievienojies viņa grupai gan koncertturnejās, gan albumu ierakstos, izpildot ģitāras un dažbrīd arī vokāla partijas. Vēlāk viņš sadarbojies gan ar «Alcatrazz», gan Deividu Lī Rotu, gan «Whitesnake», gan Elisu Kūperu, līdz nodevies veiksmīgai solokarjerai.Šogad Vajs izdevis savu sešpadsmito soloalbumu ar nosaukumu «The Story of Light». Kopumā mūziķis piedalījies vairāk nekā 60 albumu ierakstos. «The Story of Light» turpina iepriekšējā studijas albumā «Real Illusions: Reflections» sākto stāsta pavedienu. Tas lielākoties ir instrumentālu kompozīciju apkopojums, dažās no dziesmām pieaicinātas viesvokālistes Eimija Manna un Beverlija Maklellana.

Foto: publicitātes

26.10. plkst. 21:00 klubā «Hamlets» /Jāņa sēta 5 (2. stāvā), Vecrīga/ un 27.10. plkst. 22:00 «Fontaine Palace» /Dzirnavu iela 4, Liepāja/ viesosies pašmāju džeza ģitārists, kas šobrīd dzīvo un studē Amsterdamā, Nīderlandē - Matīss Čudars un viņa izveidotais kvartets «Matiss Cudars Quartet», sniedzot sava debijas albuma «Melancholia» prezentācijas koncertus Rīgā, Liepājā un Ventspilī. Mūzika, ko izpilda Matīsa Čudara Kvartets, sniedz emocionālu un estētisku baudījumu visdažādākajām auditorijām - jaunās paaudzes alternatīvās mūzikas piekritējiem, džeza un improvizētās mūzikas cienītājiem, izglītotiem mūziķiem vai vienkārši cilvēkiem, kam patīk redzēt četrus draugus apvienojamies vienā muzikālā organismā, radot mūziku, ko paši mīl gan garīgā, gan intelektuālā līmenī.

IZRĀDES

Foto: publicitātes

Sestdien, 27. oktobrī, plkst. 15.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina visu paaudžu interesentus Kolonnu zālē noskatīties Rūdolfa Blaumaņa lugas «Ugunī» izrādi, kuru iestudējusi režisore Ināra Čakste kultūras centra «Iļģuciems» teātra studijā «Rampa». Neatkarīgi no dažādiem viedokļiem, luga piedzīvojusi daudzus uzvedumus gan uz profesionālām, gan amatieru teātru skatuvēm un tajā ikviena paaudze ienes kaut ko jaunu.

Foto: publicitātes

27.oktobrī ar izrādi «Cīrulīši» Dailes teātris viesosies Ventspils teātra namā «Jūras vārti». Režisora Laura Gundara iestudētā Harija Gulbja luga «Cīrulīši» Dailes teātra versijā nodēvēta par «latviešu ģimenes saietu 2 cēlienos». Izrādē «Cīrulīši» spēlē aktieri Esmeralda Ermale, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Ieva Pļavniece, Aija Dzērve, Vita Vārpiņa, Marīna Janaus, Ligita Skujiņa un Valdis Liepiņš. Izrāde Ventspils teātra namā «Jūras vārti» sāksies plkst. 16.00.

TV

TV3

Foto: publicitātes

sestdien, 27. oktobrī, 16:50

Labākie draugi Ebija, heteroseksuālā jogas pasniedzēja, un Roberts, homoseksuālais ainavu arhitekts, ar izjukušām attiecībām cīnās pēc vecām metodēm. Kādu vakaru viņi piedzeras un pavada nakti kopā. Rezultātā Ebija paliek stāvoklī, un viņi nolemj dzīvot kopā un audzināt bērnu netradicionālā un nepiespiestā gaisotnē. Pēc pāris gadiem Ebija atsāk satikties ar baņķieri Benu. Jaunās attiecības rada spriedzi starp Ebiju un Robertu. Tas viss noved pie nodevības, tiesas darbiem un negaidīta atrisinājuma. Lomās: Madonna, Rūperts Everets, Benžamins Brats, Ilena Duglasa, Maikls Vartans u.c.

Trīs spēkavīri un Šamahanas valdniece

sestdien, 27. oktobrī, 19:30

Leģendārā Šamahanas valdniece, kas jaukusi prātu gan neskaitāmiem karaļiem, gan parastiem mirstīgajiem, iekāro Kijevas kņazu, un kņazu pārņem vēl nepieredzētas mīlas jūtas. Lai atvestu brīnumdaiļo dievieti uz Kijevu, no atvaļinājuma tiek atsaukti trīs spēkavīri: Aļoša Popovičs, Dobriņa Ņikitičs un Iļja Muromietis. Nu viņiem ir jālemj, ko iesākt, – par Šamahanas valdnieci it kā klīst visādas runas, taču arī kņaza viņiem ir žēl.


Foto: publicitātes

TV3 piedāvā lielisku televīzijas pirmizrādi «Pūķa bumba: evolūcija», kura stāsta par apslēptu spēku, kas atrodas uz zemes pūķa olās, kuram citplanētu briesmonis ieradīsies pakaļ. Cilvēce nebūs tam gatava, tāpēc uzvarēs tas, kurš pirmais iegūs pūķa spēku, niknumu un gribu. Filmas «Pūķa bumba: evolūcija» galvenās lomas atveidotājs Džastins Čatvins (Justin Chatwin) ir filmējies Stīvena Spīlberga veidotajā filmā «War of the world», kas ieguvusi trīs Oskara balvas. Bez Dž.Čatvina galvenajai lomai pieteicās arī Toms Vellings, kurš ir pazīstams kā Klarka Kenta Supermena lomas atveidotājs seriālā «Smolvilla». Taču tika izvēlēts Dž.Čatvins, kurš ir pagodināts spēlēt šo lomu: «Goku raksturo ļoti nozīmīgas un episkas iezīmes.» Filmas «Pūķa bumba: evolūcija» izmaksas pārsniedz četrus miljonus dolāru. Filmā redzamie kadri, kā futūristiskā pilsēta, lidojoši transportlīdzekļi, runājoši dzīvnieki un iespaidīgi tempļi, ir filmēti Japānā, Meksikā, Losandželosā un Kalifornijā. Skatieties filmu «Pūķa bumba: evolūcija» 21:00 TV3.

LNT

Foto: publicitātes

Piektdiena, 26. oktobris, plkst. 21.05

Ar neparastām spējām, grāciju un spēku apveltītā Elektra kādreiz cīnījās gaismas spēku pusē, bet daudzi sāpīgi pārdzīvojumi viņu pamudināja saraut visas saites ar pagātni. Tagad viņa ir algota slepkava, kura nenodarbina sevi ar šaubām par darba ētisko pusi. Taču kāds uzdevums nostāda Elektru sarežģītas dilemmas priekšā – viņai jāpieņem lēmums, kas vai nu pilnībā mainīs viņas dzīvi, vai arī iznīcinās viņu pašu. Lomās: Dženifera Gārnere, Gorans Visņiks, Kirsterna Prouta u.c.

Foto: publicitātes

Sestdiena, 27. oktobris, plkst. 21.00

60.gadi Ņujorkā. Rakstniece Barbara Novaka satricina lielpilsētu ar savu jauno grāmatu «Nost ar mīlestību», kurā sludina feminismu. Taču žurnālists Kačers Bloks sāk ar Barbaru romantiskas attiecības, lai pierādītu visai pasaulei, ka arī feministe Novaka vismaz reizi mūžā iemīlēsies. Vēloties viņu atmaskot, viņš Barbarā iemīlas. Lomās: Renē Zelvēgere, Jūens Makgregors, Sāra Paulsone u.c.

ŠOVI

«Saimnieks meklē sievu» - 26. oktobrī 20:20 TV3

«Dziedošās ģimenes» - 28.oktobrī 21:05 LNT

KINO

Foto: publicitātes

No 26.oktobra līdz 1.novembrim Rīgā jau astoto reizi notiks vācu filmu nedēļa «Berlinale 2012 Rīga», kas kinoteātrī «Splendid Palace» septiņās dienās piedāvās iepazīties ar septiņām izcilām vācu filmām. Kā šodien žurnālistiem stāstīja Gētes institūta Rīgā kultūras programmas koordinatore Antra Balode, šogad Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā tika demonstrētas 402 filmas, no kurām uz Rīgu tiek vestas septiņas, kuras «caurvij sieviešu un vēstures tēma». Vairākās programmā iekļautajās filmās sieviete parādās kā ļoti stiprs tēls, kas arī vēsturē ieņem lielu lomu. Otra tēma, kas šogad plaši pārstāvēta filmās, ir vēsture. Katrai filmai vācu filmu nedēļas «Berlinale 2012 Rīga» laikā būs divi seansi. Biļetes uz filmas «Priekšpilsētas krokodili 3» seansiem maksās vienu latu, bet uz pārējām filmām biļetes varēs iegādāties par 2,50. Vienu latu biļete uz filmām maksās arī skolēniem, pensionāriem, Kino savienības biedriem, Latvijas Kultūras akadēmijas studentiem, Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem un Latvijas Mūzikas akadēmijas studentiem.

Foto: publicitātes

Žanrs: piedzīvojumu filma, drāma, trilleris

Jūens Makgregors un Naomi Votsa aizkustinošā filmā, kas uzņemta, balstoties uz patiesiem notikumiem par ģimeni, kas 2004.gadā Dienvidaustrumu Āzijā notikušajā cunami atradās pašā tā epicentrā. Cunami, kas atzīts par vispostošāko dabas katastrofu modernajā vēsturē. Marija, Henrijs un viņu trīs dēli dodas svinēt Ziemassvētkus Taizemē. 26. decembra rītā pār piekrasti veļas ūdens siena, kas savā ceļā aizskalo visu... Neticamā veidā viņi izdzīvo, taču cunami ģimeni nošķir citu no cita. Starp postījumiem, sāpēm un izmisumu viņiem ir jāpaveic neiespējamais - jāatrod citam citu... Lomās: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Geraldine Chaplin, Marta Etura. No 26.10.

Foto: publicitātes

Žanrs: asa sižeta filma, piedzīvojumu filma, drāma

Foto: publicitātes

Žanrs: piedzīvojumu filma, drāma

Filma «Ceļā» ir Džeka Keruaka grāmatas ekranizācija. Keruaka varoņi Dīns Moriartijs (Garets Hedlunds) un Sals Paradaizs (Sems Railijs) ir tipiski bītu paaudzes pārstāvji. Pēc tēva nāves Sema Railija («Kontrole», «13») varonis sāk drudžaini meklēt atbildi uz jautājumu «Kā dzīvot?». Viens no veidiem - rakstīt, taču, nespējot atrast iedvesmas mūzu, viņš lielāko tiesu laika pavada ar draugiem bāros, klausīdamies džezu. Drīz viņš iepazīstas ar Gareta Hedlunda («Trons: Mantojums», «Troja») varoni Dīnu, īstu bohēmistu. Kopā viņi tiecas pēc visa, ņem, ko var, un izmanto ikvienu iespēju. Viņu meklējumi ved ceļojumā apkārt ASV, kurā tie nebeidzamā uzdzīvē, cigarešu dūmu, alkohola un narkotiku ieskauti, izdzīvo dzīves jēgu, kā arī tās bezjēdzību. Bohēmisko ceļojumu papildina arī sievietes - Kristena Stjuarte («Krēsla», «Sniegbaltīte un mednieks»), Kirstena Dunste («Melanholija», «Zirnekļcilvēks»), Eimija Adamsa («Noburtā», «Noķer mani, ja vari»), Elizabete Mosa («Trakie vīrieši») un Alise Braga («Es esmu leģenda», «Dieva pilsēta»). No 26.10.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu