Blūmam seši punkti un uzvara pret Bertāna «Partizan»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Divu Latvijas basketbolistu duelī ULEB Eirolīgas ietvaros ceturtdien Jāņa Blūma pārstāvētā Lietuvas komanda Viļņas «Lietuvos rytas» ar 69:61 (23:20, 17:11, 15:17, 14:13) savā laukumā pieveica Serbijas čempionvienību Belgradas «Partizan», kurā spēlē Dāvis Bertāns.

Blūms šajā mačā laukumā aizvadīja 23 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot divus no trim izpildītajiem tālmetieniem, bet grozam garām raidot visus piecus divpunktu metienus. Vēl viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles, izprovocēja četrus noteikumu pārkāpumus un pats nopelnīja trīs piezīmes, kas kopā deva sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Bertāns spēlēto 17 minūšu laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no trim tālmetieniem, bet netrāpot vienīgo divpunktu mēģinājumu. Tāpat latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja trīs piezīmes, cīņu noslēdzot ar -1 efektivitātes koeficienta punktu.

Laikā kamēr Blūms atradās laukumā «Lietuvos rytas» vienība ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija otrs sliktākais rādītājs komandā, bet Bertāna +/- attiecība bija -11, kas bija pats sliktākais rādītājs «Partizan» rindās.

Šajā mačā uzvarētājiem pa 14 punktiem guva Renalds Seibutis un Predrags Samardziskis, bet «Partizan» vienībā ar 17 punktiem izcēlās Vladimirs Lučičs.

Šī bija vairāku Latvijas basketbolistu pirmā savstarpējā cīņa ULEB Eirolīgā kopš 2006.gada marta, kad savā starpā tikās Uvja Helmaņa Bambergas GHP vienība un «Lietuvos rytas», ko tolaik pārstāvēja Sandis Buškevics un Roberts Štelmahers. Tiesa Štelmahers tajā cīņā laukumā neizgāja.

Vēl vienā D apakšgrupas mačā ceturtdien Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA ar 76:67 (25:20, 11:15, 15:18, 25:14) savā laukumā pārspēja Vācijas vienību Bambergas «Brose Baskets».

Tāpat ceturtdien Spānijas klubs Barselonas «Regal» uzņems Turcijas vienību Stambulas «Bešiktaš».

Apakšgrupas kopvērtējumā tagad CSKA kontā ir trīs uzvaras trijos mačos, «Regal» un «Bešiktaš» kontā ir pa diviem panākumiem divās cīņās, «Lietuvos rytas» komanda tikusi pie viena panākuma trijos mačos, bet «Partizan» un «Brose Baskets» joprojām cīnās bez uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu