Norāda uz 300 BBC zvaigznes seksuāli izmantotiem bērniem (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas policija, kas izmeklē aizdomas par pērn mirušās britu raidsabiedrības BBC televīzijas zvaigznes Džimija Sevila veiktajiem seksuāliem noziegumiem pret bērniem, atklājusi apmēram 300 iespējamo upuru, ceturtdien paziņoja Londonas pašvaldības policijas komandieris Pīters Spaindlers.

Pastāv aizdomas, ka dažos noziegumos piedalījās arī citas personas, kas ar upuriem izklaidējās kopā ar televīzijas zvaigzni, kas pērn oktobrī mira 84 gadu vecumā, teica Spaindlers un piebilda, ka no visiem iespējamajiem upuriem divi bija zēni.

Londonas policijas pārstāvis norādīja, ka izmeklēšana, kas radījusi krīzi BBC, ir pagrieziena punkts bērnu seksuālas izmantošanas izmeklēšanā Lielbritānijā.

Policija jau ir iztaujājusi 130 no 300 iespējamiem upuriem, kas ir pieteikušies policijā, un oficiāli ir reģistrētas 114 noziedzīgas epizodes.

Viens no slavenākajiem raidījumu vadītājiem

Sevils, kas bija pazīstams ar saviem platīnblondajiem matiem, spīdīgajiem sporta tērpiem un mūždien lietoto cigāru, bija viens no slavenākajiem BBC raidījumu vadītājiem. Televīzijas karjeras laikā viņš vadīja daudzus raidījumus, kuru laikā nonāca saskarē ar bērniem.

Lai gan viņš bija sabiedrībā cienīts, aizdomas par bērnu seksuālu izmantošanu ir iznīcinājušas viņa popularitāti. Saistībā ar notikušo BBC ir sākusi divas izmeklēšanas.

Lielbritānijas plašsaziņas līdzekļi ceturtdien vēstīja, ka Sevila lietā ar bērnu seksuālu izmantošanu ir iesaistīti arī trīs ārsti, kas strādāja slimnīcās, kurās televīzijas raidījumu vadītājs, nodarbojoties ar labdarību, vienlaikus seksuāli izmantoja vājos un neaizsargātos pacientus.

Aizdomas par Sevila saistību ar bērnu seksuālu izmantošanu ir attiecināmas uz pagājušā gadsimta 60.un 70.gadiem.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu