Olimpiešus prēmēs maksimālā apmērā (79)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Nacionālā sporta padome atbalstījusi olimpiešiem un paraolimpiešiem par izciliem sasniegumiem pēc šīs vasaras spēlēm Londonā piešķirt prēmijas maksimālajā apmērā, un valdība par naudas balvu piešķiršanu lems jau nākamajā nedēļā.

(Papildināts viss teksts.)

«Mūsu olimpieši un paraolimpieši ir sasnieguši augstas vietas, un jautājums par prēmiju piešķiršanu tiks skatīts jau nākamās otrdienas valdības sēdē. Tās [prēmijas] paredzēts piešķirt maksimālajā apmērā,» žurnālistiem pēc sēdes pavēstīja padomes vadītājs un premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība»).

Šī būs arī pirmā reize, kad paraolimpieši par saviem sasniegumiem varēs saņemt tāda paša apmēra prēmijas kā pārējie sportisti.

Štrombergs saņems 100 000 LVL

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) pavēstīja, ka Latvijas Riteņbraukšanas federācijas sportistam Mārim Štrombergam par vasaras olimpiskajās spēlēs Londonā izcīnīto pirmo vietu BMX sacensībās paredzēts piešķirt 133 000 latu, tostarp 33 000 latu nodokļu samaksai, savukārt Štromberga trenerim Ivo Lakučam 66 333 latus, tostarp 16 333 latus nodokļu samaksai.

Tādējādi par olimpisko zeltu Štrombergs saņems naudas balvu no valsts simts tūkstošu latu apmērā.

Savukārt Mārtiņam Pļaviņam par vasaras olimpiskajās spēlēs Londonā izcīnīto trešo vietu pludmales volejbolā paredzēts piešķirt 35 667 latus, tostarp 8667 latus nodokļu samaksai. Tikpat paredzēts piešķirt viņa komandas biedram Jānim Šmēdiņam.

Tādējādi par bronzu sportisti saņems 27 tūkstošus latu katrs.

Inetai Radēvičai par Londonā izcīnīto ceturto vietu tāllēkšanā paredzēts piešķirt 28 466 latus, tostarp 6866 latus nodokļu samaksai, bet viņas trenerei Innai Radēvičai – 14 066 latus, tostarp 3266 latus nodokļu samaksai.

Arī Apinim 100 000 LVL

Latvijas Paralimpiskās komitejas sportistam Aigaram Apinim par paraolimpiskajās spēlēs Londonā izcīnīto pirmo vietu lodes grūšanā paredzēts piešķirt 133 000 latu, tostarp 33 000 latu nodokļu samaksai, bet viņa trenerim Aldim Šūpulniekam plānots piešķirt 33 000 latu, tostarp 8000 latu nodokļu samaksai.

Bet Latvijas Paralimpiskās komitejas sportistam Rihardam Snikum par paraolimpiskajās spēlēs Londonā izcīnīto ceturto vietu iejādē – 28 466 latus, tostarp 6866 latus nodokļu samaksai, bet viņa trenerei Olgai Šellerei plānots piešķirt 5 427 latus, tostarp 1107 latus nodokļu samaksai.

Noteikts, ja sportistam ir vairākas medaļas vai salīdzinoši augstas vietas, prēmija tiek piešķirta tikai par augstāko vietu.

Prēmijas paredzēts piešķirt arī sportistu atbalsta personālam un viņu pārstāvētajām federācijām.

Kopumā prēmijām pēc Londonas olimpiskajām spēlēm prasīti 664 400 latu.

Komentāri (79)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu