Adriāna Roze testē garšas Bristolē (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Adriānas Rozes pirvātā arhīva

TV raidījumu «Viss notiek» un «Mūsdienu Latvijas garša» režisore Adriāna Roze dzīvesstila portālam «Sejas» stāsta par aizvadīto ceļojumu uz Bristoli – neoficiālo producentu un režisoru pilsētu ar neskaitāmām ēstuvēm un frī kartupeļu, fritētas zivs gatavošanas ikgadējām sacensībām.

Adriāna devās uz Anglijas pilsētu Bristoli 9. oktobrī un pavadīja tur 4 dienas, lai mazliet izrautos no ikdienas un apmeklētu vietu, uz kuru jau sen bija plānots aizbraukt.

«Bija tā, ka tikko bija beigusies TV šova sezona un man atradās dažas dienas, kuru laikā kaut kur aizbraukt. Devāmies uz Bristoli.

Braucām divatā ar vīru, lai apciemotu radus un draugus. Tur nekad vēl nebiju bijusi,» teic Roze.

Režisore priecājas, ka laiks bijis netipiski saulains, un atklāj savus iespaidus par pilsētu: «Ļoti britiska. Tur ir salīdzinoši maz iebraucēju, un pēc Londonas šķiet, ka ir ļoti klusi. Nav visas tās kņadas un burzmas – kā atsvaidzinājums pēc galvaspilsētas. Bristole atrodas 1,5 stundas attālumā no Londonas, bet atšķirība ir ļoti jūtama. Tur ir ļoti interesanta arhitektūra – katrs rajons ar kaut ko atšķiras no cita.» Kopumā Adriānai Bristole bija liels atklājums, jo viņu pārsteidza tas, ka pilsēta ar aptuveni 400 000 iedzīvotāju spēj būt tik bagāta kultūrā un tik iespēju pārpildīta, tajā pašā laikā esot mierīga un klusa vieta.

Piedāvājam apskatīt foto no Adriānas Rozes ceļojuma ar viņas pievienotiem komentāriem. Galerijā režisore redzama pat filmas «Star Wars» varoņa maskā:

Nav noslēpums, ka Roze šobrīd aktīvi darbojas raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» izstrādē, un tādēļ režisore ļāvās baudīt arī Bristolē piedāvāto kulināriju: «Ja tagad šķiet, ka Rīgā kafejnīcu ir par daudz, tad Bristolē patiešām ir tā, ka katrās otrajās durvīs ir ēstuve. Restorāni ir ļoti daudzveidīgi. Tur norisinās liela konkurence starp restorāniem un ātrās apkalpošanas ēstuvēm.» Adriāna itāļu restorānus vērtē ar «teicami» un «izcili», bet atzīstas, ka pamēģinājusi arī britu iecienīto ēdienu – kartupeļus frī ar fritētu zivi. Turklāt atklāj, ka šis ēdiens reizi gadā tiek īpaši gatavots: «Tur katru gadu ir sacensības, kurās labākās ātrās apkalpošanas ēstuves gatavo kartupeļus frī un fritētu zivi, pēc tam testējot, kuram iznācis visgaršīgāk.» Viņa bijusi ēstuvē, kura pieder polim, un teic:

«Vietējiem īpaši nepatīk, ka iebraucēji tur attīsta savus uzņēmumus,

taču polis tur bija ilgi dzīvojis un attīstījis sevi līdz tam, lai iegūtu kapitālu sākt biznesu. Runājot ar vietējiem iedzīvotājiem, sapratām, ka viņi baidās par to, ka ēdiena kvalitāte pasliktinās.»

Atgriežoties Latvijā, Roze atkal pievērsās darbiem un skaidro, ka īsti nav laika par kaut ko citu domāt.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu