Otrdien Ziemeļvidzemē manītas pirmās sniegpārslas (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdienas priekšpusdienā vietām Ziemeļvidzemē manītas šoruden pirmās sniegpārslas, pavēstīja aculiecinieki.

Ziņas par pirmo nelielu sniegu saņemtas gan no Rūjienas, gan Naukšēnu novada, gan Valmieras apkaimes. Sniga ļoti maz un sniega sega neveidojās.

Jau vēstīts, ka Vidzemes ziemeļos otrdienas rītā tika fiksēta pagaidām zemākā gaisa temperatūra Latvijā šoruden.

Saskaņā ar precizētu informāciju zemākā gaisa temperatūra uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» novērojumu tīklā tika reģistrēta uz Pleskavas šosejas Apes un Smiltenes novadā, kur gaiss atdzisa attiecīgi līdz -3,6 grādiem un -3,7 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra meteostaciju tīklā zemākā gaisa temperatūra fiksēta Rūjienā, kur termometra stabiņš apstājās pie -3,5 grādu atzīmes. Savukārt Valgas un Zosēnu novērojumu stacijā tika reģistrēti -3,3 grādi.

Nedēļas otrajā pusē neliels sals, kā arī pirmais sniegs gaidāms teju visā valstī, piektdien un sestdien vietām izveidosies vairākus centimetrus bieza sniega kārta, liecina «Global Forecast System» prognoze. Pirmais apledojums uz ceļiem varētu parādīties ceturtdienas vakarā.

Pērn pirmais sniegs, kā arī pirmā nelielā sniega kārtiņa Latvijā bija 12.novembra vakarā valsts austrumos. 2010.gadā pirmais sniegs Latvijā tika manīts 12.oktobrī, pirmā sniega sega izveidojās 13.oktobra rītā Vidzemē. Arī 2009.gadā pirmais sniegs bija 12.oktobrī, kad Vidzemes augstienē zem 11 centimetru biezas sniega kārtas lūza koki.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu