73% latviešu nespēj bez kafijas ne dienu (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Latvijas iedzīvotāji visbiežāk sevi uzmundrina, iedzerot tasi kafijas. 73% no aptaujātajiem atzīst, ka bez kafijas neiztiek pat vienu dienu.

«Pasaules kafijas produkcijas apjomi sasniedz aptuveni simts miljonus maisu gadā, un vērojams, ka arī mūsu mazā valsts ir daļa no tām, kam kafija ir nepieciešama lielos apjomos. Kafija vieno, tas ir daudzu cilvēku ikdienas rituāls. Rīts iesākas ar kafiju, kā arī darba laikā tiek izdzertas neskaitāmas kafijas tases. Tas ir gards līdzeklis, kā sevi uzmundrināt un nezaudēt koncentrēšanās spējas,» atzīst uzņēmējs Vladimirs Gaiņuks.

Kā liecina aptaujas dati*, tas procentuālais skaits,

kas kafiju ikdienā nelieto, atzīst, ka enerģija piemīt arī tās aromātam.

Kafijas augstais pieprasījums padara šo karsto dzērienu par otru nozīmīgāko produktu pēc naftas precēm. Taču līdztekus šai tendencei bija arī pārprodukcijas periodi, pārpalikušo uzkrājumu dedzināšana, cenu kritums, pasaules ekonomiskā krīze, patēriņa samazināšanās abu Pasaules karu laikā un Pasaules kafijas līguma radīšana, ar mērķi - nostabilizēt kafijas cenu. Pēc Otrā pasaules kara beigām Vācijā

kafija kļuva par ekonomikas brīnuma un rekonstrukcijas simbolu.

Kafijas dzeršana bija apliecinājums spējai atkal atļauties dažādas lietas.

* Socioloģisko un tirgus pētījumu kompānijas «Pontus dati» un kafijas ražotāja «Atar» veiktais pētījums.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu