Jātnieks Neretnieks izcīna godalgas PK posma sacensībās Helsinkos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks nedēļas nogalē izcīnīja divas godalgotas vietas Pasaules kausa izcīņas posma Rietumeiropas līgas sacensībās «Helsinki UB Horse Show» (CSI5*-W) Somijā, startējot vienā konkurencē ar pasaules jāšanas sporta elites jātniekiem.

Neretrnieks ir pirmais Latvijas sportists, kurš startējis Pasaules kausa izcīņas Rietumeiropas līgā, kas jāšanas sportā ir spēcīgākā.

Piektdien Neretnieks izcīnīja piekto vietu ar Vestfāles šķirnes ērzeli Conte Bellini ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu 150 cm, Latvijas sportists maršrutu veica bez soda punktiem 45.30 sekundēs, maršrutā uzvaru izcīnīja Londonas Olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs komandu cīņā brits Skots Brašs ar zirgu Bon Ami, maršrutu veicot nekļūdīgi 44.33 sekundēs.

Kopā maršrutā startēja 48 sportiskie pāri, bez soda punktiem to veica 22 dalībnieki.

«Ļoti patīkami startēt kopā ar pasaules vadošajiem jātniekiem, prieks, ka varam ar viņiem arī konkurēt. Man ļoti patika šī kompānija, jo bija mums neierasti interesantas un aizraujošas cīņas par godalgotajām vietām katrā maršrutā. Pirmo reizi ar Conte Bellini piedalījāmies tik lielā un sarežģītā Grand Prix maršrutā, kurā pieļāvām vienu kļūdu, rezultātā 16.vieta no 44 dalībniekiem, tātad mēs varam lekt arī šajā līmenī,» saka Neretnieks. «Lai uzvarētu, mums vēl ir daudz pie kā strādāt un mācīties, tomēr sapratām, ka tas nav nekas nereāls,» tā sportists.

Otru godalgu Neretnieks izcīnīja sestdienas ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu 145 cm, šoreiz ar Vestfāles šķirnes zirgu Continue. Neretnieks finišējot bija ceturtais, tomēr divi jātnieki līdz maršruta beigām apsteidza Latvijas duetu un tas ierindojās sestajā vietā.

Latvijas sportists maršrutu veica 48.99 sekundēs, uzvaru šajā maršrutā izcīnīja Nīderlandes pārstāvis Maikls van der Vleutens ar zirgu VDL Groep Eureka (46.59 sek). Kopā maršrutā startēja 46 dalībnieki.

Kristaps Neretnieks pasaules konkūristu reitingā «FEI Rolex Ranking» šobrīd ieņem 176.vietu, sportists startē ar Krievijas zirgaudzētavas «Westfalen - Swit» zirgiem. Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas kopvērtējumā Neretnieks šobrīd ir ceturtajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu