Valdis Zatlers nevairās publiski samīļot un apčubināt sieviņu (54)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Nav nekāds noslēpums, ka kādreizējā valsts pirmā pāra – Valda un Lilitas Zatleru starpā ir dziļas un patiesas jūtas. Arī, apmeklējot baleta uzveduma «Otello» pirmizrādes banketu Latvijas Nacionālajā operā, Valdis visu vakaru mīļi skāva savu sievu Lilitu.

Kādreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri ir lieli kultūras un mākslas pasākumu mīļotāji. Bieži vien Zatleru pāris apmeklē koncertus un teātra izrādes.

Kādreizējais valsts pirmais pāris Lilita un Valdis Zatleri ar savu jaunāko dēlu Kārli apmeklēja baleta "Otello" pirmizrādes banketu
Kādreizējais valsts pirmais pāris Lilita un Valdis Zatleri ar savu jaunāko dēlu Kārli apmeklēja baleta "Otello" pirmizrādes banketu Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» pēc «Otello» pirmizrādes Valdis Zatlers atklāja, ka abi ar sievu vēlreiz pārliecinājušies, ka «baltais nams» Rīgā ir ļoti īpašs. «Šeit var aizmirsties uz dažām stundām īstā un kvalitatīvā mākslā, kas vienmēr mūs patīkami pārsteidz. Šī ir arī kļuvusi par lielisku tikšanās vietu tiem, kam patīk balets un opera. Te mēs satiekam arī draugus,» atklāj kādreizējais Valsts prezidents.

Uz «Otello» pirmizrādi Zatleru pāris ieradās kopā ar savu jaunāko dēlu Kārli Zatleru, kurš studē Rīgas Juridiskās augstskolas 1. kursā. Lilita skaidro, ka tā nav vecāku iniciatīva, ka Kārlis nāk uz operu. «Tā bija viņa paša izvēle. Viņš jau no mazām dienām nāk uz operas izrādēm. Kārlis vēl bija ļoti, ļoti mazs un neprata vēl runāt, «baltais nams» bija aizvērts uz kapitālo remontu un mēs braucām garām ar automašīnu, kad pēkšņi dēls norādīja uz operu. Pirmā iespēja pēc remonta «baltajā namā» bija operete «Silva», un mēs visi trīs atnācām uz vairāku stundu garo izrādi. Vīrs jau bažījās vai dēls tik garu izrādi izturēs, uz ko es atbildēju, ka iesim prom pēc pirmā starpbrīža, ja nevarēsim izturēt. Taču dēls it nemaz negribēja doties mājās, protams, kad iekāpām mašīnā, Kārlis, bez šaubām, tūlīt aizmiga, bet kopš tā brīža viņš ir «baltā nama» fans,» atmiņās par dēla patiku pret operu dalās Lilita.

Kādreizējā valsts pirmā lēdija atklāj, ka mūsu mazajā Latvijā katrs teātris ir kā pērle. «Vai tas būtu Latvijas Nacionālais vai Dailes teātris, vai opera, vai Jaunais Rīgas teātris, vai arī Rīgas Krievu drāmas teātris. Mēs savā mazajā valstī esam tik bagāti ar kultūru,» nosaka Lilita, bet Valdis, turpinot dzīvesbiedres iesākto tēmu par kultūru, atklāj: «Mums būtu vairāk jārunā par to, ka visas tās kultūras iestādes, kurām ir pielikts mazais, bet ļoti svarīgais vārdiņš – nacionālais, ir jāceļ godā. Tā ir mūsu vizītkarte, lepnums un prestižs. Ja runājam par kultūru, tad Nacionālajam muzejam, teātrim, simfoniskajam orķestrim un operai vienmēr ir jāatrod alga un nevajag sev iestāstīt, ka viņi ir kādam parādā vai slikti saimniekojuši. Tas, ko šie nacionālie kultūras kolektīvi dod, nav naudā izmērāms. Tas ir daudz kas vairāk,» teic Zatlers.

Lilita atklāj, ka abi ar dzīvesbiedru redzējuši gandrīz visas izrādes, kas ir teātru repertuāros. «Tas ir atkarīgs no mana vīra darba grafika. Es pieskaņojos viņam, jo citādāk nemaz nav iespējams,» nosaka Lilita. Taču Valdis piebilst, ka «Spēlmaņu nakts» apbalvošanas ceremonijā viņš vienmēr secina, cik daudz labu izrāžu vēl nav redzēts.

Lilita un Valdis Zatleri ir saskanīgs pāris. Abi viens otru atbalsta un samīļot nevairās pat publiskos pasākumos
Lilita un Valdis Zatleri ir saskanīgs pāris. Abi viens otru atbalsta un samīļot nevairās pat publiskos pasākumos Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Komentāri (54)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu