Keruaka «Ceļā» kinoteātros jau 26.oktobrī (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

26. oktobrī Latvijā notiks filmas «Ceļā» («On the Road») pirmizrāde. Filma tapusi pēc tāda paša nosaukuma Džeka Keruaka romāna. Režisors Valters Salless, kas ekranizējis Džeka Keruaka darbu, filmas veidotāju komandā iekļāvis vairākas zvaigznes: galvenā sieviešu loma tikusi Kristenai Stjuartei, kas pazīstama, pateicoties Bellas lomai filmā «Rītausma», filmā piedalās arī Kirstena Dansta, kas skatītājiem labi pazīstama no filmas «Marija Antuanete».

Galvenos varoņus tēlo tādas jaunās zvaigznes kā britu aktieris Sems Railijs un Toms Staridžs, kā arī amerikāņu aktieris Garets Hedlunds.

Tāpat kā grāmatā, arī filmā redzams nevis izdomāts stāsts, bet reāli XX gadsimta vidus notikumi. Filmas varoņi - tā laika subkultūras pārstāvji jeb «bītņiki» - alternatīva patērētāju un masu kultūrai - drosmīgi izaicināja sabiedrības normas. Aukstā kara laika doktrīnu konflikti starp kapitālismu un komunismu izraisīja apjukumu, cenšoties atbildēt uz jautājumu «kā dzīvot?». Režisors tā laika jauniešu izjūtas rādījis pretrunīgās un drosmīgās ainās - filmā iekļautas alkohola un narkotiku lietošanas epizodes, kā arī intīmas ainas trijatā un homoseksuālas izpausmes.

«Ceļā»
«Ceļā» Foto: publicitātes

Galvenā filmas varoņa - jaunā rakstnieka Sala Paradaiza lomu izpilda Sems Railijs. Aktieris atzīst, ka pielicis daudz pūļu, lai iemiesotu tēlu, kura prototips ir pats Džeks Keruaks, tādēļ viņš priecājas par aktieru komandas, bet it īpaši jaunās Kristenas Stjuartes profesionālo attieksmi. «Nepazinu Kristenu līdz filmēšanas sākumam, bet tagad varu apliecināt, ka viņa ir brīnišķīga aktrise. Neskatoties uz to, ka viņai ir tikai 22 gadi, Kristena ir profesionāle un spēj iejusties nepieciešamajā raksturā daudz labāk, nekā es pats to savulaik varēju, esot viņas vecumā,» atzīst aktieris Sems Railijs. Savukārt Stjuarte izpilda brīvas uzvedības pusaudzes Marilū lomu. Filmēties «Ceļā» Kristena piekrita par mazāku honorāru nekā parasti un nebaidījās pirmo reizi atkailināties kino kameras priekšā.

Filmā piedalās arī amerikāņu aktieris Garets Hedlunds, kas tēlo brīvdomātāju, sieviešu siržu lauzēju Dīnu Moriartiju. Viņa mīļāko un sievu lomās – Kristena Stjuarte un Kirstena Dansta. Profesionālo aktieru komandai pievienojies arī britu aktieris Toms Starridžs, kas tēlo neiederīgā intelektuāļa Karla Marksa lomu.

Režisors Valters Salless pirms filmēšanas sākuma galveno tēlotāju komandai noorganizēja «bītņiku» nometni. Trīs nedēļas aktieri studēja «bītņiku» paaudzes literatūru un klausījās Džeka Keruaka audio intervijas.

«Ceļā»
«Ceļā» Foto: publicitātes

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu