Sanita Kubliņa dēliņu ved pirmajā ceļojumā uz Krētu (82)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sanitas Kubliņas privātais arhīvs

Skaistumkaraliene un šova «Latvijas princese» otrās sezonas fināliste Sanita Kubliņa ar savu mīļoto vīrieti, DJ Gustavito jeb īstajā vārdā Gustavu Vītoliņu un savu mazo dēliņu Dominiku, kuram šodien aprit gadiņš, bija devušies atpūtas braucienā uz Grieķijas lielāko salu – Krētu. Jaunā ģimene ir sajūsmā par ceļojumu, jo pierādījies, ka doties tālajā ceļā ar bērniņu nav nemaz tik sarežģīti.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Sanita Kubliņa stāsta, ka, izvēloties atpūtas brauciena galamērķi kopā ar mazā Dominika tēti Gustavu Vītoliņu, bijis svarīgi, lai lidojumā nav jāpavada ilgas stundas. «Domājām - vai nu tā būs Turcija, vai Krēta. Izvēlējāmies Krētu, uz kuru jālido trīs ar pusi stundas. Jau piecos no rīta mums bija jābūt lidostā, un, lai arī bijām ieplānojuši mazo nemodināt un no gultiņas pārcelt ratiņos, Dominiks kopā ar mums jau trijos naktī bija augšā. Tādēļ, līdzko iekārtojāmies lidmašīnā, mazajam miedziņš bija klāt un dēliņš nogulēja 2,5 stundas. Ne pie lidmašīnas pacelšanās, ne nolaišanās nebija nekādu niķu. Pēc dakteres norādījuma biju arī paņēmusi līdzi pudelīti ar ūdeni, devu mazajam dzert, bet Dominikam nemaz tā īpaši negribējās.

Sanita Kubliņa ir sajūsmā par ceļojumu ar dēlēnu Dominiku, kuram šodien aprit gadiņš
Sanita Kubliņa ir sajūsmā par ceļojumu ar dēlēnu Dominiku, kuram šodien aprit gadiņš Foto: Sanitas Kubliņas privātais arhīvs

Ceļojums ar dēlēnu atšķīrās no mūsu iepriekšējiem braucieniem, jo svarīgāk bija izvēlēties atpūtas vietu, kas ir draudzīga ģimenēm ar bērniem. Krētā apmetāmies piecu zvaigžņu viesnīcā, kur viss nepieciešamais atpūtai atradās vienuviet,» stāsta Sanita.

Arī laika apstākļi atpūtas brauciena laikā bijuši labvēlīgi. «Mums bija arī svarīgi, lai gaisa temperatūra nav lielāka par 30 grādiem un saule nav tik svelmaina, ka spiež pie zemes. Protams, bijām nodrošinājušies arī ar speciālo bērnu sauļošanās krēmu, kuram ir augsta aizsardzība, atklāj Dominika māmiņa.

Sanita un Gustavs ir sajūsmā, ka varējuši izbrīvēt laiku, lai ceļojumā pabūtu visa ģimene kopā. Vakaros jaunie vecāki ar dēlēnu pat apmeklējuši mini diskotēkas, kurās bērniem bijusi speciāla izklaides programma – ar dziesmām, dejām un citām atrakcijām.

Sanita šobrīd neizmanto auklītes pakalpojumus, bet pati audzina mazo dēlēnu. Dominika māmiņa priecājas, ka ceļojuma laikā mazais sācis ēst no kopējā galda. «Pats ņēma ar rociņu rīsus un makaronus. Ēdiens tīri labi mazajam garšoja. Tā kā ēšanas process mums ir aizgājis, tagad, kad ejam ar Dominiku uz restorānu, viņam, kā jau lielam cilvēkam, ir savs šķīvis,» atklāj Sanita, kura piebilst, ka mazais Dominiks paralēli jaunajai ēdienkartei mielojas arī ar māmiņas pienu.

Abi vecāki atzinuši, ka ar bērnu nav grūti ceļot. «Ja citas māmiņas mūs bija brīdinājušās, ka ar bērniem ir ļoti grūti ceļot, jo viņi niķojas, es tam nepiekrītu. Mums brauciens izvērtās ļoti mierīgs. Kad dēliņš gulēja pusdienas laiku, mēs ar Gustavu vai nu sauļojāmies, vai peldējāmies baseinā. It sevišķi pie jūras mazajam bija ļoti salds miedziņš, jo jūras šalkas apklusināja visus citus trokšņus,» atklāj Sanita.

Pēc ceļojuma mazais Dominiks īpaši iecienījis ūdens peldes. Atgriežoties mājās un mazgājot rociņas, dēlēns lūdz mammai plunčāties vanniņā. Sanita smejas, ka piecas reizes dienā nebūtu prātīgi mazo vannot, tādēļ viņa atradusi risinājumu un Dominikam piedāvā paplunčāties izlietnē.

Vienā no ceļojuma dienām gadījies arī izmantot ārsta pakalpojumus. «Ļoti noderēja bērniņa veselības apdrošināšana. Uz viesnīcu atbrauca pediatrs, kas pārbaudīja mazo, jo bija uzmetušās pāris pumpas. Lai arī man bija līdzi dažādas zālītes, pret alerģiju neko nebiju paņēmusi, jo Dominiks nav alerģiskas bērniņš. Tāpēc ārsts, apskatot mazo, secināja, ka pumpas ir vistīrākā alerģija, ko izraisījuši knišļi vai eksotisko augu putekšņi. Par laimi, pēc pāris stundām jau viss bija aiz muguras, alerģija pārgāja un mēs turpinājām atpūsties,» viņa stāsta.

«Atgriežoties mājās, secinājām, ka noteikti pēc kāda laiciņa atkal dosimies ceļojumā visi trijatā. Divatā brauksim vien tad, kad būs mūsu kāzu ceļojums,» nosaka Sanita.

Komentāri (82)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu