Timošenko lietas izskatīšana turpināsies pēc vēlēšanām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko tā dēvētās otrās lietas izskatīšana turpināsies pēc Ukrainas parlamenta vēlēšanām, pirmdien nolēma Harkovas tiesa.

Šīs lietas ietvaros ekspremjere apsūdzēta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Kā lēmumu atlikt lietas izskatīšanu skaidroja tiesnesis, lietu nevar skatīt, ja apsūdzētā nevar piedalīties tiesas sēdēs, un tāpēc nākamā sēde šajā lietā paredzēta 13.novembrī.

Šīs lietas izskatīšana jau vairākkārt pārcelta dažādu iemeslu dēļ, arī saistībā ar Timošenko veselības problēmām.

28.oktobrī Ukrainā notiks parlamenta vēlēšanas, kurās pašai Timošenko gan nav ļauts piedalīties.

Pirmdien pie tiesas nama Harkovā bija pulcējušies ap 300 Timošenko atbalstītāju un aptuveni pustūkstotis viņas pretinieku.

Šīs lietas izskatīšana sākās aprīlī. Apsūdzības šajā lietā saistītas ar fondu līdzekļu piesavināšanos 405,5 miljonu dolāru (aptuveni 217 miljonu latu) apmērā laikā, kad Timošenko vadīja uzņēmumu «Ukrainas vienotās enerģētikas sistēmas».

Pagājušā gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju, bet viņai varētu tikt piespriesti vēl 12 gadi cietumā, ja tiesa atzīs viņu par vainīgu jaunajos apsūdzības punktos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu