Jaungulbenieši neapmierināti ar ūdens kvalitāti un pils nesakārotību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzirkstele.lv

Divas stundas. Tik ilgi novada domes administrācijas darbinieku tikšanās ar jaungulbeniešiem, kas notika pagājušonedēļ. Pagasta iedzīvotāji ne tikai uzklausīja amatpersonas, bet arī iesaistījās dialogā ar viņiem. Uz sapulci bija ieradušies aptuveni 30 pagasta iedzīvotāji.

«Cik gadus vēl būs jāmokas ar ūdeni? Stundu jātecina ūdeni, lai tas būtu normāls. Nāk rūsa ārā. Cik ilgi vēl būs jāgaida, lai sakārtotu ūdenssaimniecību?» jautāja kāds kungs.

Pagasta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Vasiļjevs oponēja, ka ar ūdens kvalitāti tiekot nedaudz pārspīlēts. Šis pats ūdens plūstot arī, piemēram, uz skolu. Regulāri tiek veiktas analīzes. Viņš atzīst, ka dzelzs saturs un duļķainība tam ir paaugstināta, bet tā nav, ka pa krānu tek virca. Savukārt runājot par ūdenssaimniecības projektiem, viņš skaidroja, ka pagasts cīnās jau vairākus gadus, bet tā neesot tik daudz pagasta pārvaldes vaina, kā visa kopējā likumdošana un birokrātija.

Arī apgaismojums Jaungulbenē esot mūžību vecs. Tā risināšana pagaidām esot diezgan bezcerīga.

Liela sāpe jaungulbeniešiem ir pils. Iedzīvotāji interesējās, vai tiešām nevarot tai gādāt citu īpašnieku. Viņi kā piemēru novada vadībai minēja Augulienas muižu, kur viss tagad esot tik lieliski.

Atsevišķus iedzīvotājus satrauc arī ceļu tīrīšana ziemā. A.Vasiļjevs skaidroja, ka iespēju robežās tiek darīts viss. Lai iedzīvotājiem būtu nojausma par finansēm, kas tiek piešķirta ceļu uzturēšanai, viņš informēja, ka 32 kilometri ir pagasta pārvaldes pārziņā un finansējums gadam to uzturēšanai ir tikai 5000 latu. «Viena reize nogreiderēt izmaksā aptuveni 900 lati. Bet vēl ir jālabo arī ceļtekas un tamlīdzīgi. Tad padalot šo naudu, varat redzēt, cik daudz mēs varam darīt gada laikā,» uzsvēra pagasta pārvaldes vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu