Deigelis: «Dievs ar mani ir arī klubā!» (49)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bijušais TV šova «Okartes skatuve» dalībnieks Oskars Deigelis sācis savu debiju kristīgajā mūzikā, prezentējot videoklipu un dziesmu «Tu mani iedvesmo». Oskars šajā vasarā nopietnāk pievērsies Dievam, taču reizēm neatsaka ballītēm klubos ar pāris dzērienu glāzītēm.

Dzīvesstila portālam «Sejas» Oskars skaidro, ka dziesmas «Tu mani iedvesmo» mūzika radusies vēl pirms startēšanas TV šovā «Okartes skatuve». Deigelis teic: «Kad biju šovā, es tai mūzikai vispār nepieskāros. Domāju - rakstīt vai nerakstīt vārdus.» Viņš pieņēma lēmumu radīt dziesmai liriku pagājušajā vasarā, kad Dievs aicinājis viņu pievērsties ticībai un radīt kristīgo mūziku. «Es arī bērnībā biju ticīgs - lūdzu Dievu. Tas nebija pēkšņi, vienkārši šajā vasarā Dievs mani spēcīgāk uzrunāja to darīt. Jūlijā ar mani notika lielas pārmaiņas. Es vairs nepazīstu to Oskaru, kas biju agrāk.»

Jaunais mūziķis atklāj, ka mūzika ir vēsts, ko viņš nodod tālāk, un cer, ka cilvēki ieklausīsies tajā, ko viņš dzied. «Es, protams, nevienam neko neuzspiežu – tā ir katra paša izvēle,» piebilst Deigelis. Pēc lielajām pārmaiņām Oskars ir daudz mainījis savā dzīvē, tomēr neatsaka reizēm aiziet uz ballīti: «Protams, mēs visi grēkojam, ja dzīvojam grēcīgā pasaulē. Dievs ar mani ir arī klubā. Un, ja runājam par alkoholu, tad viena vai divas glāzītes jau nekas nav. Pats galvenais ir visu darīt ar mēru, neaizrauties. Manuprāt, cilvēkiem ir radušies aizspriedumi un nepareizs priekšstats par kristietību un ticību. Nav tā, ka es nekur nevaru iet vai nevarētu labi pavadīt laiku kopā ar tiem cilvēkiem, kas nav ticīgi Dievam.» Viņš tiem, kam ir radušies nepareizi uzskati, iesaka: «Paņemiet Bībeli un izlasiet!»

Dziesmas videoklips ir filmēts dabas parkā Carnikavā, vietā, kur jūrā ietek Gauja. «Mēs meklējām tādu pludmali, kas nav ierasti perfekta, kā tas parasti tiek attēlots. Gribējām retu vietu, lai radītu vientulības sajūtu,» stāsta Oskars. Deigelis cer tuvāko trīs mēnešu laikā izdot albumu «Izglābts», kas sevī ietvers 11 kompozīcijas latviešu valodā. Sīkāk par to viņš teic: «Viena puse dziesmu jau ir ierakstītas, un atlikušās ir iesāktas. Viss atkarīgs no finansēm un laika daudzuma.»

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu