Spēkavīram Martužanam 6. vieta EČ amatieriem (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas spēkavīrs Oskars Martužans Lietuvā izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā amatieriem, TVNET informēja biedrība «Par stipru Latviju». Raksts tapis sadarbībā ar laikrakstu «Kurzemnieks».

Sacensības organizēja titulētais un joprojām viens no stiprākajiem cilvēkiem pasaulē - Lietuvas atlēts Židrūns Savicks. Uz Lietuvā notiekošo Eiropas spēkavīru čempionātu amatieriem Latvijas Spēka atlētu federācija vienbalsīgi nolēma sūtīt jauno spēkavīru talantu - Oskaru Martužanu.

Oskara treneris Māris Rozentāls sava audzēkņa pirmo starptautisko startu vērtē atzinīgi: iegūta 6. vieta. «Ja nebūtu mainītas paredzētās disciplīnas un netrāpītos krucifikss, kur Oskaram mikrotrauma neļauj parādīt labākos rezultātus, viņš noteikti mājās brauktu ar kausu, varbūt pat pašu lielāko,» stāsta Māris un precizē, ka, izņemot no rezultātiem neveiksmīgo krucifiksu, Oskars visiem sāncenšiem bija priekšā par 3,5 punktiem. Taču treneris uzskata – varbūt tas pat labi, ka šoreiz vēl 1. vietas nebija, jo tad nākamajā sezonā būtu jāstartē Čempionu līgā starp lielajiem atlētiem. «Oskars ir azartisks, viņš iet uz visu banku, dara, cik var, sevi nesaudzējot. Savos 20 gados Oskara rezultāti ir pārsteidzoši, sportistam vajag sevi nostiprināt, citādi var sevi saplēst,» sportiskās nianses atklāj M.Rozentāls.

Sacensību nolikums paredz, ka pēc trim disciplīnām tālāk tiek astoņi atlēti. «Ieraudzīju krucifiksu, un radās bažas, ka var nepaveikties arī kādā citā vingrinājumā un Oskars neiekļūs astotniekā. Kā jau bija paredzams, pēc pirmās disciplīnas (krucifiksa) Oskars pēdējais, tad nāca nēši – sportiskais niknums, kas viņam tik raksturīgs, ļāva izcīnīt augsto 3. vietu, par nepilnu sekundi atpaliekot no līdera. Trešā disciplīna – stafete (divi čemodāni pa 120 kg un 300 kg ragavas) un mūsējam uzvara! Šajā brīdī Oskars kļuva par skatītāju mīluli – viņu atbalstīja ar skaļām ovācijām.

Pēc trim vingrinājumiem Oskars kvalificējās sacensību turpinājumam – vēl trim veidiem. Paceļot 135 kg baļķi trīs reizes, iegūta 6. vieta, pēc tam mašīnas vilkšana. Šajā brīdī publika piecēlās – Oskara rezultāts 13 reizes, un tas viņam deva 2. vietu. Pēdējais vingrinājums – akmeņu celšana. Oskars un vēl trīs atlēti tika galā ar visiem pieciem akmeņiem, tikai konkurenti bija ātrāki,» tā treneris atceras sava audzēkņa veikumu.

Bet Mārim tagad no trenera ampluā jāpārslēdzas uz sportistu – viņu oktobra beigās gaida Pasaules Spēkavīru čempionāts Norvēģijā līdz 105 kg.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu