Mediķi: radarus uz ceļiem vajag reanimēt (141)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Radarus uz ceļiem vajag reanimēt! Tā operāciju zālē un reanimācijas nodaļā, skatoties uz autobraucējiem un pasažieriem ar lauztām mugurām un asiņojošiem iekšējiem orgāniem, LTV raidījumam «Panorāma» saka saka ķirurgi.

Viņiem piekrīt arī tie, kuriem nākamie mēneši jāpavada ģipsī un jāmācās no jauna staigāt. Lai gan pagaidām ārsti atsakās radaru darbības apturēšanu tieši saistīt ar lielo avāriju skaitu, viņu pieredze liecina - tad, kad radari darbojās, satiksmes plūsma bijusi lēnāka un darba viņiem bijis mazāk.

Jau vēstīts, ka Valsts policijai (VP) nav izdevies panākt pagaidu vienošanos ar uzņēmumu «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») par fotoradaru darbības atsākšanu, informēja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma.

Sarunas par pagaidu vienošanos plānots atsākt 10.oktobrī, un, līdzko būs jaunumi, policija sola par tiem informēt.

Kā ziņots, 28.septembrī tika izbeigts starp VP un «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») noslēgtais līgums par fotoradaru ieviešanu uz Latvijas ceļiem, līdz ar to fotoradari pārtrauca darboties. Dažas dienas pirms līguma laušanas valdība uzdeva Iekšlietu ministrijai (IeM) divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH» ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem.

Kamēr IeM vērtē minēto iespēju, VP risina pārrunas ar «V-Traffic» par pagaidu vienošanos, lai fotoradari uz ceļiem atsāktu funkcionēt un darbotos, līdz būs lielāka skaidrība par to nākotni. Tikmēr pastiprinātai satiksmes drošības kontrolei ik dienu darbā uz valsts ceļiem tiek norīkoti aptuveni 300 policistu.

Komentāri (141)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu