«Bildes 2012» sākas ar izstādes «Maskas» atklāšanu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar izstādes «Maskas» atklāšanu pirmdien, 8. oktobrī, plkst. 17 Mēbeļu un interjera centrā «Spice Home» tiks atklāts Mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2012», informē Bilžu birojā. Izstādē tiks eksponēti «Bilžu» vasaras nometnē tapušie mākslas darbi. Nometne notika jūlijā Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki».

Par izstādi «Maskas» rotu māksliniece, ilggadēja «Bilžu» izstāžu dalībniece Marta Krasta stāsta: «Kas ir maska? Varbūt tā ir slēptā cilvēka patiesā seja, cita īstenība, kods, kurš mums jāatšifrē, kas atklājas tikai radošā procesa rezultātā, jo radošais gars, radošais ES - tas ir pāri mūsu ikdienas rutīnas maskai.»

Izstādē jūtamas popārta, opārta, folkārta un rokārta vēsmas.

Rokārts (rock art) - radies rokenrola un roka kultūras ietekmē, bet to var tulkot arī kā pirmatnējos gleznojumus un zīmējumus klintīs un alās. Pirmdien «Bildēs 2012» rokārts ir rokmūziķu un mākslinieku fantāzijas bērni un viss ir nostājies savās vietās - rokenrols un māksla.

Izstādē piedalās: mūziķi – Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Sandra Bula-Ziemele, Āris Ziemelis, Liene Drubiņa, Igeta Gaiķe, Roberts Gobziņš, Marts Kristians Kalniņš, Ilze Kalve, Kārlis Kazāks, Uldis Kākulis, Ģirts Lūsis, Arnis Miltiņš, Aldans Milzarājs, Guntars Mucenieks, Inta Pauļuka, Daiga Petkeviča, Bruno Priekulis, Dina Skreitule, Jānis Vanadziņš; mākslinieki – Diāna Druķe, Ināra Garklāva, Madara Gobziņa, Marta Krasta, Sigits Krievaitis, Inguna Krolle-Irbe, Inese Mailīte, Christopher Metcalfe, Guntars Ošenieks, Arvīds Plokšta, Linda Stepēna, Jānis Straupe, Valdis Štrāls, Laima Vanadziņa; fotogrāfs Valts Kleins, aktieris Varis Vētra, arhitekts Patriks Bartaševics, mūziķu un mākslinieku bērni – Līva un Matīss Kalniņi, Henrijs Eduards Mucenieks, Haidija Roze Ošeniece, Ingrīda Priekule, Dārta Pauļuka, Gustavs Ziemeļi; popgrupa «Tev un man» un Igeta Gaiķe un Inta Vītoliņa.

Nometnē tapusī izstāde būs aplūkojama mēbeļu un interjera centrā «Spice Home» no 8. līdz 29.oktobrim un Rīgas Kongresu namā no 1. līdz 3. novembrim.

Festivāla ietvaros norisināsies astoņi koncerti – Lielajā Ģildē no 14. līdz 16. oktobrim būs klausāms «Lielais folkkoncerts», «Jauno dziesminieku autorvakars» un «Blūza koncerts», savukārt Rīgas Kongresu namā no 1. līdz 3. novembrim būs iespēja vērot «Jauno grupu un «Bilžu» veterānu kopprojektu koncertu», ««Bildēs» sevi jau pieteikušo grupu koncertu», «Koncertu bērniem», kā arī ««Bilžu» veterānu koncertu.

www.bildes.lv

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties Lielajā Ģildē, Rīgas Kongresu namā, t/c Spice, «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv/organizers/118, bet ar festivāla programmu var iepazīties mājas lapā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu