Putins pieļauj iespēju izskatīt Hodorkovska apžēlošanu (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins svētdien, savā 60.dzimšanas dienā, īpašā intervijā telekanālam NTV paziņojis, ka pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm piespriesto divu gadu cietumsodu uzskata par taisnīgu, jo meitenes esot «dabūjušas, ko gribēja».

Viņš arī izteicies, ka pieļauj iespēju izskatīt bijušā naftas kompānijas "Jukos" vadītāja Mihaila Hodorkovska apžēlošanas lūgumu, ja tas tiktu iesniegts saskaņā ar paredzēto juridisko procedūru. Vienlaikus Putins paziņojis, ka Amerikas Savienotajās Valstīs "par tādiem noziegumiem, kādus izdarījis Hodorkovskis, "piespriež vairāk nekā simts gadus". Hodorkovskim saskaņā ar diviem tiesas spriedumiem ieslodzījumā jāpavada vēl trīsarpus gadi.

Runājot par pankgrupas "Pussy Riot" dalībniecēm piespriesto cietumsodu, Putins paziņojis: "Patiesībā pareizi, ka viņas arestēja, un pareizi, ka tiesa piesprieda tādu sodu. Nedrīkst graut morāles un tikumības pamatus, graut valsti. Kas tad mums atliks?".

Kā ziņots, 21.februārī piecas "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

"Mana pirmā reakcija bija tāda, ka lūdzu ticīgos viņām piedot un domāju, ka ar to viss arī beigsies," tagad izteicies Putins. Taču, pēc viņa teiktā, "lietu sāka šķetināt un aizšķetināja līdz tiesai, bet tiesa viņām iegrieza pārīti gadiņu," viņš paziņojis. "Man ar to visu nav nekāda sakara. Ko viņas gribēja, to arī dabūja."

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot viņas par vainīgām huligānismā. Vēl divas "Pussy Riot" dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas. Šobrīd tiesa izskata notiesāto grupas dalībnieču apelāciju, bet prāvā izsludināts pārtraukums līdz 10.oktobrim.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu