Svētdien vietām krusa un pērkona lietusgāzes; rīts saulains (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un dienas gaitā daudzviet īslaicīgi līs. Vietām gaidāma krusa un lietusgāzes kopā ar pāris zibeņiem un pērkona dārdiem.

Sestdien Rīgas jūras līcī iepretim Ainažiem tika novērots ūdens stabs jeb neliela virpuļvētra virs ūdens, pavēstīja aculiecinieki. Arī svētdien piekrastē iespējamas šādas dabas parādības.

Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu vējš. Piekrastē, kā arī saistībā ar lielākiem gubu mākoņiem gaidāmas brāzmas līdz 13-16 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +11..+13 grādu.

Rīgā dienas otrajā pusē gaidāms īslaicīgs lietus, iespējama arī krusa un pērkona negaiss. Pūtīs mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, saule gaisu sasildīs līdz +13 grādiem.

Laikapstākļus Latvijā nosaka ciklons, kura centrs atrodas starp Somiju un Zviedriju.

Svētdienas rītā daudzviet skaidrs laiks

Svētdienas rītā daudzviet Latvijā ir skaidrs laiks vai neliels mākoņu daudzums, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vairāk mākoņu ir valsts austrumu daļā. Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos veidojas gubu mākoņi, pusseptiņos rītā lokālas lietusgāzes bija Rūjienas pusē, iespējama arī krusa un pērkons.

Pagājušajā naktī daudzviet mēreni lija, nokrišņu daudzums Alūksnē, Daugavpilī un Skrīveros bija aptuveni septiņi milimetri, bet Liepājā sestdienas vakarā nolija deviņi milimetri. Kopš ceturtdienas vakara nokrišņu daudzums Liepājā sasniedzis jau 58 milimetrus jeb aptuveni trīs ceturtdaļas no mēneša normas.

Gaisa temperatūra svētdienas rītā +5..+8 grādi, bet Kurzemes un Vidzemes piekrastē ir līdz +11 grādiem silts gaiss. Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, pretvēja piekrastē tas ir stiprāks un brāzmās pūš līdz 11-15 metriem sekundē.

Rīgā septiņos rītā pārsvarā skaidras debesis, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš 3-6 metri sekundē, gaisa temperatūra +6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +10,6 grādiem Alūksnē līdz +13,2 grādiem Kolkā. Sestdien daudzviet Eiropā tika pārspēts 6.oktobra siltuma rekords; Čehijas dienvidos gaisa temperatūra pakāpās līdz +27 grādiem, bet vietām Albānijā, Bosnijā un Hercegovinā, Bulgārijā, Francijā, Grieķijā, Itālijā, Kiprā, Maķedonijā un Spānijā gaiss sakarsa līdz +30..+31 grādam.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu