Slavenības stilo! Sipeniece tērpusies kā lauku saimniece (37)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Mediju grupa «MTG» Latvijas Mākslas akadēmijā rīkoja vērienīgu rudens balli, kuru kuplā skaitā apmeklēja Latvijas iecienītāko televīzijas kanālu darbinieki - žurnālisti, raidījumu un šovu vadītāji, operatori un režisori. Ballītes ielūgumā viesi tika aicināti ievērot ģērbšanās stilu - māksla tautai.

Dzīvesstila portāls «Sejas» noskaidroja kādus tērpus rudens ballītei izvēlējušies mediju grupas «MTG» televīziju pārstāvji un kā viņi izpratuši «dreskodu» - māksla tautai.

Režisors Ivars Zviedris ar draudzeni Signi speciāli mediju grupas "MTG" rudens ballei šūdinājuši linu tērpus
Režisors Ivars Zviedris ar draudzeni Signi speciāli mediju grupas "MTG" rudens ballei šūdinājuši linu tērpus Foto: Sejas.lv

Režisors un TV3 televīzijas filmas «Brīnumu paralēles» veidotājs Ivars Zviedris ar draudzeni Signi uz rudens balli bija saposušies linu tērpos. Tos pati savām rokām darinājusi Signe. «Divu dienu laikā gan mans, gan Ivara tērps bija gatavs. Īsti jau nezināju, ko nozīmē ballītes dreskods – māksla tautai, tādēļ nolēmu, ka tie varētu būt tērpi, ko radām paši savām rokām. Pati griezu, pati šuvu. Tērpiem bija nepieciešami trīs metri īsta Latvijas lina. Šūšana jau kopš bērnības ir mans hobijs,» teic Signe.

Raksturojot tērpu izvēli, Signe teic: «Ja tu dzīvo brīvdabas muzejā, tā mēs saucam savas mājas, tad gribas arī kaut ko tādu dabīgu mugurā vilkt.»

TV3 veiksmes spēles "Superbingo" vadītāja Krista Pesecka
TV3 veiksmes spēles "Superbingo" vadītāja Krista Pesecka Foto: Sejas.lv

TV3 veiksmes spēles «Superbingo» vadītāja Krista Pesecka atklāj, ka ģērbšanās stils – māksla tautai, viņasprāt, ir apģērbs, ko ikviens var izvēlēties pēc savas gaumes un stila. «Galvenais, lai apģērbs ir ērts un lai pats tajā jūties pārliecinoši. Man jau ļoti patīk ģērbties eleganti, bet vienkārši un ar odziņu. Es izvēlējos apģērbu melnos toņos, jo man jau liekas, ka ar melno krāsu nekad nevar nošaut greizi. Tērpu papildināju ar dažādiem aksesuāriem – gredzenu un rokassomiņu,» atklāj Krista.

Pievilcīgā TV3 ziņu vadītāja Agnese Vārpiņa izvēlējusies tērpu melnos toņos
Pievilcīgā TV3 ziņu vadītāja Agnese Vārpiņa izvēlējusies tērpu melnos toņos Foto: Sejas.lv

TV3 ziņu vadītāja Agnese Vārpiņa uz ballīti atsteidzās pēc ziņu tiešraides, tādēļ sapucēties vajadzējis pāris minūšu laikā. Agnese bija izvēlējusies apģērbu melnos toņos. «Savā ziņā viss, ar ko mēs, TV3, nodarbojamies, ir domāts tautai. Šoreiz esam Mākslas akadēmijā, tādēļ, «dreskodu» interpretējot, domāju, ka šajā vakarā satiekas divas mākslas,» teic Agnese.

Mediju grupas "MTG" vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš ar sievu
Mediju grupas "MTG" vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš ar sievu Foto: Sejas.lv

Mediju grupas «MTG» vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš atzina, ka ar sievu tērpus nav saskaņojuši. Viņa dzīvesbiedre bija izvēlējusies melnu kleitu, ko akcentēja ar rudenīgiem aksesuāriem. Savukārt Kaspars bija izvēlējies kreklu, ko velkot tikai reizi gadā. Uz krekla no pērlītēm izšūta miroņgalva, un to darinājusi tērpu māksliniece Elita Patmalniece.

TV3 šova "Saimnieks meklē sievu" atraktīvā vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare
TV3 šova "Saimnieks meklē sievu" atraktīvā vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare Foto: Sejas.lv

TV3 šova «Saimnieks meklē sievu» vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare tērpu izvēlējusies kā jau kārtīgai latviešu saimniecei pieklājas – garu kleitu un plecu lakatu. Baiba atklāja, ka uz rudens ballīti jauno kleitu viņai darinājusi modes māksliniece Dina. «Es jau cenšos, lai visas manas izejamās kleitas ir kā mākslas darbi. Nevarēju uz šo ballīti par daudz pucēties, jo mans vadītais raidījums ir tuvāks lauku dzīvei,» skaidro Baiba, kura savu spilgto saimnieces tēlu, bija papildinājusi ar garu bizi. «Vakaros, kad eju gulēt, bizi gan noņemu, jo citādi ir karsti ar to,» viņa nevairās paironizēt par savu saimnieces frizūru.

Rokeris un TV3 grilēšanas šova "Ar gardu muti" vadītājs Ints Bekers ar sievu Katrīnu
Rokeris un TV3 grilēšanas šova "Ar gardu muti" vadītājs Ints Bekers ar sievu Katrīnu Foto: Sejas.lv

Rokeris un TV3 grilēšanas šova «Ar gardu muti» vadītājs Ints Bekers, kā jau mākslinieks, izvēlējies apģērbu, kas skaidri norāda viņa māksliniecisko piederību tautai. Savukārt rokera sieva Katrīna neslēpj, ka veselu nedēļu prātojusi, kā ģērbties uz ballīti. Tādēļ savu tērpu papildināja ar pašas rokām darinātu māksliniecisku somiņu. Interesanti, ka somiņu Katrīna darinājusi desmit gadu vecumā.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu