Miljonāres Pulkinenas skapī ir zilās vāveres kažoks (78)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

4. oktobrī visā pasaulē tiek atzīmēta starptautiskā dzīvnieku aizsardzības diena. Latvijā slavenas dāmas uzņēmējas Marika Ģederte un Irēna Pulkinena, kā arī TV seja Kristīne Garklāva atklāj, vai viņu garderobēs ir atrodamas kažokādas, savu attieksmi pret dzīvnieku aizsardzības organizācijām un ko domā par dzīvniekiem, kuri tiek nogalināti.

Foto: Santa Sergejeva

Uzņēmēja un bijusī blondīņu asociācijas «Go Blonde» vadītāja Marika Ģederte atklāj, ka rudenī viņai labpatīk vilkt gan garus, gan īsus mētelīšus, tostarp arī kažokus, bet kopumā tas atkarīgs no garastāvokļa. «Ir man kažoki, protams. Es to nenoliedzu,» teic Ģederte. Viņa skaidro, ka nejūtas diskomfortabli kažokādās. Lai gan Marikas skapī ir tikai pāris dzīvnieku - lapsas un truša kažociņi, viņai ar to pietiek. «Ziemeļos šādi apģērbi ir nepieciešamība, kas cilvēkiem palīdz izdzīvot, ja kažoki nāk no turienes – tas nav nekas slikts. Tie dzīvnieciņi priekš tam tika audzēti. Jāatzīst, ka

mazu, tikko dzimušu, radību nogalināšana gan ir ļoti nežēlīga,

bet es nebūšu tā, kas teiks – nē, es to nevilkšu,» par attieksmi pret kažokādu iegūšanu stāsta Ģederte.

Foto: Santa Sergejeva

Tikmēr LNT ziņu raidījuma «900 sekundes» vadītāja Kristīne Garklāva apgalvo, ka kažokādas nevalkā. Rudenī labprāt izvēlas vidēja garuma mēteļus, savukārt par dzīvnieku aizsardzību teic: «Tas ir ļoti diskutējams jautājums. Katrs pats var izvēlēties, kā rīkoties un ko vilkt, bet es neesmu par vai pret. Tad jau jāsāk domāt arī par ādas apaviem un citām tehnoloģijām, kuras vēl vairāk kaitē dabai.» Līdzīgi Marikai, arī Kristīne apgalvo, ka vietās, kur ir ļoti auksts klimats, piemēram Sibīrijā, tas ir tikai normāli, ka tiek valkāti kažoki, kā arī atzīstas, kāpēc viņas skapī no kažokādām ne ziņas, ne miņas:

«Kad iedomājos to dzīvnieku, man pāriet vēlme vilkt mugurā kažokādu.»
Foto: Santa Sergejeva

Savukārt miljonārei Irēnai Pulkinenai dažādu veidu kažoki ir iecienīta garderobes sastāvdaļa, lai gan aizņemtības dēļ viņa bieži vien dod priekšroku īsiem mētelīšiem. «Sportiskā, ērtā un īsā mētelītī vieglāk tikt uz priekšu,» smej Irēna.

«Es reti kad esmu Latvijā, un tādēļ man tik bieži nesanāk uzvilkt kažokus. Pārsvarā ziemas laikā esmu vietās, kur tik silts apģērbs nav nepieciešams,» stāsta Pulkinena. Tomēr viņai ir vairāki kažoki, tostarp arī ūdeles un zilās vāveres, savukārt visvairāk patīk šinšilu, jo tie esot ļoti mīksti. Par to, cik ētiski ir vilkt nogalināto dzīvnieku kažokus, viņa teic: «Ziniet, es esmu par dzīvnieku aizsardzības organizācijām, savukārt esmu pret savvaļas dzīvnieku nogalināšanu, piemēram, balto lāču. Ir taču tādi dzīvnieki, kuri tiek audzēti ar konkrētu nolūku. Tad jau vajadzētu cīnīties arī par visu pārējo lopiņu labklājību – cūku, aitu un tā tālāk.»

Tādā gadījumā nav starpības – ēst to dzīvnieku vai vilkt mugurā viņa ādu.
Komentāri (78)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu