Top10: smagā roka ģitāristi (45)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ģitāru ražotāja «Gibson» mūzikas eksperti sastādījuši sarakstu ar desmit visu laiku izcilākajiem smagās rokmūzikas ģitāristiem. Par labāko atzīts «Black Sabbath» ģitāras virtuozs Tonijs Ajomi (Tony Iommi), vēsta mājas lapa Gibson.com.

«Gibson» mūzikas eksperti uzskata, ka, pateicoties Tonijam Ajomi un viņa ģitārspēles manierei, grupa «Black Sabbath» 1960.gadu beigās kļuva par visas smagās rokmūzikas kustības līderi. Viņa kontā vairāki klasiski ģitāras rifi - «Iron Man», «Black Sabbath», «Paranoid» u.c.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada nogalē «Black Sabbath» paziņoja par lēmumu apvienoties sākotnējā sastāvā, kā arī ierakstīt albumu un doties turnejā. Tomēr drīz vien Ajomi tika diagnosticēts vēzis (limfoma agrīnā stadijā), bundzinieks Bils Vords, neapmierināts ar piedāvāto algu, no grupas aizgāja. Rezultātā šie plāni tika atcelti.

Otro vietu labāko ģitāristu topā ieņēmis trešmetāla grupas «Metallica» tandēms Kirks Hamets (Kirk Hammett) un Džeimss Hetfīlds (James Hetfield), bet trešo - Rendijs Roudss (Randy Rhoads), kurš spēlēja grupā «Quiet Riot» un Ozija Osborna soloplatēs.

Roudsa ģitārspēle (skat. video), kurā integrēti klasiskās mūzikas elementi, dzirdama klasiskajā Ozija 1980.gada albumā «Blizzard of Ozz».

Atgādinām, ka 1982. gadā Roudss 25 gadu vecumā gāja bojā aviokatastrofā.

Gibson.com

Top10: smagā roka ģitāristi

1. Tonijs Ajomi (Black Sabbath)

2. Kirks Hamets un Džeimss Hetfīlds (Metallica)

3. Rendijs Roudss (Quiet Riot, Ozijs Osborns)

4. Džons Petruči (Dream Theater)

5. Daimbegs Darels (Pantera)

6. Edijs van Heilens (Van Halen)

7. Zaks Vailds (Ozijs Osborns, Black Label Society)

8. Adams Džonss (Tool)

9. Deivs Murejs un Adrians Smits (Iron Maiden)

10. Džordžs Linčs (Dokken)

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu