«Mumford & Sons» uzveic «Green Day» un «No Doubt» (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Šonedēļ ASV «Billboard 200» albumu topa pirmajās trīs vietās debitē trīs spēcīgi jauni albumi. Kā prognozēts, britu folkroka apvienība «Mumford & Sons» ar «Babel» stabili ierindojusies 1.vietā, poppanka trio «Green Day» ar «¡Uno!» numur 2 un «No Doubt» ar atgriešanās plati «Push and Shove» - numur 3.

Nedēļas griezumā jaunais «Mumford & Sons» albums «Babel» pārdots 600 000 kopiju, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Līdz ar to «Babel» kļuvis par gada komerciāli jaudīgāko debiju ASV, apsteidzot Džastina Bībera (Justin Bieber) «Believe» (374 000) un Madonnas «MDNA» (359 000).

Vispār neviens cits rokmūzikas (šajā gadījumā vairāk folk) albums pēdējos četros gados nav spējis uzrādīt labākus rezultātus. Pēdējais lielais roka albums bija AC/DC «Black Ice» - pirmajā nedēļā 784 000 kopiju.

No 600 000 kopijām digitāli lejupielādēts «Mumford & Sons» jaunais albums ir 420 000 reižu, kas ir visu laiku otrais labākais rezultāts uzreiz aiz Lēdijas Gāgas (Lady Gaga) «Born This Way» 2011.gadā (662 000 lejupielādes).

2.vietā poppanki «Green Day» ar savas triloģijas pirmo albumu «iUno!» (139 000), bet Gvena Stefani (Gwen Stefani) un viņas popska grupa «No Doubt» ar «Push and Shove» numur 3 (115 000).

Pagājušās nedēļas līdere - vairāku «Grammy» un MTV balvu īpašniece - amerikāņu dziedātāja Pinka (Alecia Beth Moore) ar «The Truth About Love» noslīdējusi uz 4.vietu (94 000).

Šonedēļ Amerikas piektais pieprasītākais mūzikas albums ir hiphopa mākslinieka Lupes Fiasko (Lupe Fiasco) albums «Food & Liquor II: The Great American Rap Album Pt. 1». Nedēļas griezumā tas pārdots 89 000 kopiju

Dīdžejs un producents deadmau5 ar albumu «album title goes here» numur 6.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms palielinājies par 5%.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu