Kaņepes kultūras centrs saņem draudus no iedzīvotājiem (42)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sūdzību par skaļumu dēļ slēgtā Kaņepes kultūras centra (KKC) pārstāvji norāda, ka bez decibelu mērījumiem iedzīvotāju pretenzijas var būt arī visai subjektīvas. Izklaides vietas pārstāvji publiskojuši arī telefonsarunas ierakstu, kurā kāds Mārtiņš izvirza visai nekaunīgu ultimātu ar izspiešanas pazīmēm - vai nu maksājiet man 1000 Ls mēnesī, vai arī būs iesniegumi katru dienu.

Kopumā par KKC, kas piecu darbības mēnešu laikā noorganizējusi astoņas izstādes, 42 koncertus ar dalībniekiem no deviņām dažādām pasaules valstīm, tiesā nonākuši jau 24 iesniegumi. Nolikti jau trīs tiesu datumi – divi novembrī, bet viens pat nākamā gada augustā. Ēkas saimnieks Dāvis Kaņepe sarunā ar TVNET gan pauž cerību, ka šī lieta neieslīgs birokrātiskos procesos un visi trokšņošanas jautājumi tiks izskatīti vienlaicīgi.

Pirmās sūdzības par jaunatvērto kultūras centru paustas jau tā atklāšanas vakarā, 24.aprīlī. Kaņepe pieļauj, ka šajos vakaros skaļums tiešām varētu būt virs normas, tomēr pēc tikšanās ar kaimiņiem rasti risinājumi – mūziku nolemts vairs neatskaņot ārā un arī iekštelpās tās spēlēšana pārcelta no pirmā uz otro stāvu.

Tomēr arī pieklusināta KKC darbība izrādījusies traucēklis apkārtējiem – jūlijā izklaides un kultūras vietā saņemti vairāki zvani, kuros izteikti arī draudi.

Viena no šādām sarunām ierakstīta un ievietota kultūras un izklaides vietas Facebook lapā. Tajā dzirdams kāda Mārtiņa zvans, kurā viņš visai ultimatīvā veidā piedāvā savu «izlīguma» iespēju – proti, centram katru mēnesi jāizmaksā viņam 1000 Ls morālais kaitējums. Pretējā gadījumā būšot iesniegumi katru dienu...

«Sākām pētīt, un izrādās, ka Rīgas domes miera traucēšanas vairs neparedz decibelu mērījumus. (..) Līdz ar to taisnība vienmēr ir tā pusē, kurš sūdzas,» stāsta Kaņepe. Šādos apstākļos apkārtējo vērtējumi – ir vai nav skaļi – kļūst visai subjektīvi. Paši kultūras centra pārstāvji ir ieinteresēti, lai šādi standarti no pašvaldības puses atkal tiktu noteikti.

Līdz šim, ja neskaita Satiksmes departamenta pārstāvja Jāņa Andiņa iniciatīvu uzstādīt velonovietnes pie KKC, Rīgas dome par jaunatvērto vietu nav interesējusies. Cik zināms tās saimniekam, sēdes, kurās izskatīts jautājums par to, kas notiek Skolas ielas namā un tā pagalmā, notikušas, taču par pašu kultūras centra pārstāvju viedokli neviens no pašvaldības nav interesējies. Ceturtdien plānota tikšanās ar pašvaldības amatpersonām, kurā tiks runāts par vietas skaļumu.

Kaņepe norāda, ka kultūras centra darbības attīstīšanai ir aizņēmušies ievērojamas naudas summas un visi ir apņēmības pilni atsākt savu darbību jau divu nedēļu laikā. Kā viens pirmais pasākums ieplānots pašmāju mākslinieka Kaspara Groševa personālizstādes atklāšana.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu