Top depresīvākās 90.gadu dziesmas (51)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Nāk rudens. Dienas kļūst īsākas, naktis garākas. Ballītes no pludmalēm jau sen pārcēlušās uz klubiem un dzīvokļiem. Kādam piezadzies nepatīkams vīruss, citam rudens depresija... Šīs pārmaiņas dabā un cilvēkos iedvesmojušas, lai vienuviet apkopotu visu laiku depresīvākās popdziesmas, šoreiz no 1990.gadiem - oficiāli depresīvākā gadu desmita mūzikas industrijā. Lai depresīvi!

Kāpēc 1990.?

Britu psihologi (British Psychological Society), analizējot popmūziku no 1965. līdz 2009.gadam, izpētījuši, ka ar laiku arvien biežāk topos nokļuva dziesmas, kas komponētas minora toņkārtā. Kulmināciju mūzika minorā sasniegusi tieši 1990.gados. Lūk, daži spilgtākie piemēri:

Daži noteikumi: dziesmai jābūt oficiāli izdotai kā singlam un tai jābūt vismaz top100 hitam.

Šineida O'Konora «Nothing Compares 2 U»

Jewel «Foolish Games»

Ben Folds Five «Brick»

Selīna Diona «My Heart Will Go On»

Vitnija Hjūstone «I Will Always Love You»

Vai skatoties filmu «Miesassargs», reizēm sanāk nobirdināt pa kādai asariņai? Vitnijas Hjūstones iedziedātā Dolijas Pārtones kantri balāde ir viens no galvenajiem asaru iemesliem. Dziesma, kas kļuva par vispasaules hitu un padarīja Hjūstoni par superzvaigzni.

Komentāri (51)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu