Maikam Taisonam aizliedz ierasties Jaunzēlandē (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunzēlandes valdība trešdien aizliedza iebraukt valstī bijušajam pasaules smagsvaru boksa čempionam Maikam Taisonam, kurš ASV izcietis sodu par izvarošanu.

Neraugoties uz Jaunzēlandes premjerministra Džona Kī iebildumiem, Taisonam sākotnēji bija piešķirta vīza, lai viņš novembrī varētu apmeklēt Čempionu dienas labdarības pasākumu šajā valstī.

Imigrācijas ministre Keita Vilkinsone paziņoja, ka ir anulējusi Taisona vīzu, jo pasākuma sponsors «Life Education Trust» lika saprast, ka «vairs negrib būt nekādi saistīts» ar Taisona vizīti.

Ministre sacīja, ka būtisks faktors vīzas piešķiršanā bija šīs organizācijas atbalsta vēstule.

Taisonam 1992.gadā ASV tika piespriests sešu gadu cietumsods par 18 gadu vecas jaunietes izvarošanu, un viņš nosēdēja cietumā trīs gadus. Jaunzēlandes likums paredz aizliegumu piešķirt iebraukšanas vīzu katram, kam piespriests vairāk nekā piecu gadu cietumsods, bet zināmos apstākļos šis aizliegums var tikt atcelts.

Jaunzēlandes premjers paziņoja, ka viņam nav izprotami apsvērumi, kāpēc Taisonam būtu jāpiešķir vīza. Kī sacīja, ka viņš nekad nepiekristu vīzas piešķiršanai cilvēkam, kas notiesāts par tik nopietnu nodarījumu kā vardarbība pret sievieti.

«Life Education Trust» vadītājs Džons O'Konels paziņoja, ka šīs organizācijas valde sākotnēji noraidījusi Taisona dalību labdarības pasākumā, bet atbalsta vēstuli uzrakstījis kāds brīvprātīgais, labu nodomu vadīts.

«Mēs esam labdarības organizācija, kas strādā ar bērniem, viņu pašcieņu un attiecībām ar citiem,» sacīja O'Konels. Viņš atzina, ka šīs vērtības būtu nesavienojamas ar Taisonu viņa notiesāšanas par izvarošanu dēļ.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu