Eiropas Parlaments uz laiku aptur misijas darbu Ukrainā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlaments (EP) otrdien uz laiku apturējis bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko apelācijas lietas novērotāju misijas darbu, bažījoties, ka ES amatpersonas var tikt pakļautas nevēlamam spiedienam 28.oktobrī gaidāmo parlamenta vēlēšanu dēļ.

Timošenko notiesāšana un ieslodzīšana ir saasinājusi Ukrainas attiecības ar ES un izraisījusi plašu starptautisku nosodījumu.

EP prezidents Martins Šulcs informēja, ka misija atsāks darbu pēc vēlēšanām vai, vēlākais, līdz gada beigām.

Viņš arī norādīja, ka amatpersonas var uzkavēties Ukrainā ilgāk, ja tas būs nepieciešams.

2011.gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju, bet viņai varētu tikt piespriesti vēl 12 gadi cietumā, ja tiesa atzīs viņu par vainīgu jaunajos apsūdzības punktos.

Gaidāmajās parlamenta vēlēšanās Timošenko liegts piedalīties.

Oficiālie Eiropas Savienības (ES) novērotāju misijas pārstāvji - bijušais Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis un bijušais Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Pats Kokss - ir sagatavojuši pagaidu ziņojumu par novēroto.

Kvasņevskis norādīja, ka ES un Kijevas dialogs ir jāturpina pēc vēlēšanām, bet vienlaikus arī aicināja pārvērtēt potenciālos soļus ieslodzīto Ukrainas valdības oponentu atbalstam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu