Rīgā koncertēs Vanesa Meja (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ziemā, 12.decembrī, «Arēnā Rīga» ar savu jaunāko programmu uzstāsies pasaulē populārā vijolniece Vanesa Meja, informē «Makroconcert Latvija» sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Keiša. Šī nebūs pirmā Mejas viesošanās Latvijā, jo iepriekš mūziķe šeit viesojās 2010.gada ziemā.

Meja ir dzimusi Singapūrā, bet savu muzikālo karjeru sākusi Londonā, kurp pārcēlusies agrā bērnībā. Jau trīs gadu vecumā viņa pirmo reizi piesēdās pie klavierēm, bet vijoli sāka spēlēt divus gadus vēlāk, izrādot apbrīnojamu apdāvinātību.

Būdama vien desmit gadus veca, viņa uzstājās kopā ar Londonas Filharmonijas orķestri, bet vēl pēc diviem gadiem devās starptautiskā koncertturnejā un izdeva debijas albumu ar nosaukumu «Violin». Trīspadsmit gadu vecumā Meja iekļuva Ginesa rekordu grāmatā kā jaunākā mūziķe, kas ieskaņojusi Ludviga van Bēthovena un Pētera Čaikovska vijoļkoncertus. Vēl pēc trīs gadiem Meja izdeva savu pirmo popmūzikas albumu «The Violin Player», kurā apvienota klasiskā mūzika, džezs un popmūzika.

1996.gadā viņa tika nominēta «BRIT Awards» balvai kā labākā izpildītāja. Līdz tam neviens klasiskās instrumentālās mūzikas izpildītājs šai popmūzikas balvai nebija ticis izvirzīts.

Līdz šim Meja izdevusi jau 16 albumus, kas pārdoti 10 miljonos kopiju, un sasniegusi apskaužamu popularitāti. Viņa uzstājusies 50 valstīs un viesojusies visās prestižākajās koncertzālēs.

2014.gadā Meja plāno piedalīties ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos un kalnu slēpošanas disciplīnā pārstāvēt Taizemi, kas līdz šim ziemas Olimpiādē ne reizi nav startējusi.

Patlaban mūziķe dzīvo Šveicē un nopietni trenējas, tādēļ jauns albums gaidāms tikai pēc 2014.gada. Tomēr vijolniece iecerējusi tuvākajā nākotnē sadarbosies ar vairākiem pasaulē populāriem mūziķiem un paralēli treniņiem turpinās uzstāties.

Koncertā Rīgā būs iespējams dzirdēt gan mūziķes jaunākās kompozīcijas, gan publikas iemīļotākos skaņdarbus no agrāk izdotajiem albumiem.

Biļetes uz gaidāmo koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu