Kašers pievērsies labdarībai (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingrīda Punka

TV šovā «Okartes skatuve» iepazītais Kašers jeb īstajā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis un ballīšu rīkotāja Jogita Pūpola atklājuši labdarības projektu «Laimes ota». Prezentējot savu jaunāko veikumu, Kašers un Jogita apmeklētājiem piedāvāja iegādāties interesantas brilles, ko veidojuši bērni no atbalsta centra «Saulstariņi».

Šā gada augustā Kašers ar organizācijas «Saulstariņi» bērniem devās uz Somiju, lai atbalstītu, uzklausītu un palīdzētu tiem, kam tas nepieciešams. Ceļojuma laikā Kašers ļoti satuvinājies ar bērniem, un organizācijas vadītāja Māra Podkalne aicinājusi jauno mūziķi sadarboties. Kašers un Jogita Pūpola nolēma, ka dosies ciemos pie bērniem un kopā ar tiem radīs oriģināla dizaina krāsainas brilles. Šīs idejas ietvaros web dizainers Sandis Soms radīja mājaslapu laimesota.lv, kurā iespējams iepazīties ar projekta norisi, kā arī iegādāties jaunas un krāšņas brilles par ziedojumiem, kuri tiks izmantoti bērnu mūzikas un deju nodarbību ciklam.

Uz labdarības projekta atklāšanas pasākumu Jogita un Kašers bija tērpušies spilgtos un krāsainos tērpos, jo par savu saukli izvēlējušies frāzi: «Krāsosim pasauli kopā!»

«Šo publisko pasākumu mēs izveidojām trīs dienu laikā, neguļot naktis un cītīgi strādājot,» teic Kašers. Visi, kuri tika aicināti piedalīties un atbalstīt «Saulstariņus», uzreiz esot piekrituši. Par muzikālo skanējumu atklāšanas laikā rūpējās bijušie «Okartes skatuves» dalībnieki Kristīne Pāže jeb Kikī un Didzis Bordo. Didzis ir atbildīgs arī par mūzikas aranžējumu jaunajai Kašera dziesmai «Laimes ota».

Kaspars sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» aicina sabiedrībā pazīstamus cilvēkus nodarboties ar labdarību un palīdzēt bērniem: «Vadītāja Māra saka, ka bērni uz mani skatās kā uz autoritāti, jo ir redzējuši TV ekrānos un uzskata par populāru cilvēku. Tas, ko es bērniem esmu pateicis, viņiem ļoti daudz nozīmē. Reizēm viņi populāru cilvēku daudz vairāk ņem vērā nekā skolotāju, kuru redz katru dienu. Visiem par to vajadzētu padomāt, jo es bērniem teicu, ka viņi ir īpaši tādi, kādi viņi ir, un es redzēju, ka manī patiešām ieklausās.»

Tāpat jaunais mūziķis un modes mākslinieks atklāj, ka jau vairākus gadus nodarbojas ar labdarību un ir bijis arī Āfrikā un Dānijā kā brīvprātīgais darbinieks.

«Es jau bērnībā domāju, ka gribu kļūt populārs, bet tā, lai ar savu atpazīstamību darītu labu. Man ir liels prieks, ka savu popularitāti izmantoju tieši šādiem nolūkiem. Dot citiem, neprasot neko pretī, vienmēr ir bijis mans aicinājums,» skaidro Kaspars.

Ar bērniem viņš saprotas ļoti labi un pārliecināti apgalvo, ka reiz arī viņam būs savas atvases. «Tas būs tad, kad iekšējā balss sacīs, ka ir laiks. Pagaidām man ir tik daudz lietu, kuras es vēlos vēl izdarīt, ka droši varu teikt – ne tagad,» skaidro Kaspars, piebilstot, ka bērnu skaits esot atkarīgs no tā, kā Dievs būs lēmis.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu