Noskaidroti pārējie «Dziedošo ģimeņu» finālisti (46)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Svētdienas vakarā ar otro atlases koncertu turpinājās LNT projekta «Dziedošās ģimenes» ceturtā sezona. No desmit ģimenēm tālāk tika piecas saimes, kuras turpinās cīņu par labākās un skanīgākās ģimenes titulu.

Otrajā 4. sezonas raidījumā, skatītāji varēja iepazīties ar 10 ģimeņu muzikālajiem sniegumiem: Bindru, Pavlovsku, Baumaņu, Pavēņu, Afanasjevu, Cintiņu-Eglīšu, Raģeļu-Zepu, Bitenieku, Piparu un Zariņu ģimeņu dziedājumiem.

Pēc otrā šīs sezonas raidījuma rezultātiem - skatītāju balsojuma un žūrijas vērtējuma - tālāk šovā fināla kārtā piedalīsies Pavlovsku, Piparu, Bitenieku, Baumaņu un Raģeļu-Zepu ģimene.

Visaugstāko žūrijas vērtējumu izpelnījās Pavlovsku un Baumaņu ģimene (27 punkti), bet viszemāko - Cintiņu-Eglīšu un Afanasjevu ģimene (20 punkti).

Žūrijas sastāvs: LNT labestības projektu Eņģeļi pār Latviju veidotāja Katrīne Pasternaka, komponists Mārtiņš Brauns, stila eksperte Gundega Skudriņa.
Žūrijas sastāvs: LNT labestības projektu Eņģeļi pār Latviju veidotāja Katrīne Pasternaka, komponists Mārtiņš Brauns, stila eksperte Gundega Skudriņa. Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Piedāvājam ieskatu žūrijas komentāros un vērtējumos par katru ģimenes priekšnesumu:

Pavlovsku ģimene no Rēzeknes puses izpildīja Jāņa Lūsēna komponēto dziesmu «Dziedi jel»

Gundega Skudriņa: «Dziesma atgādināja sajūtu, kāda tagad ir ārā – krāsains, bet smeldzīgs rudens. Dziesma līdz sirdij aizgāja... Tērps – lins un tills, lielisks salikums!» (9)

Katrīne Pasternaka: «Patīkami, kad cilvēki dzied un sakrīt notis! Un kad vēl sakrīt jēga – tad sirds gavilē!» (9)

Mārtiņš Brauns: «Esmu priecīgs par profesionālo varēšanu. Dziesma izvēlēta ne tā lipīgākā, bet izpildījums iepriecināja.» (9)

Kopā: 27 punkti

Baumaņu ģimene no Aizkraukles skandināja latviešu tautas dziesmu «Sasala jūriņa»

Gundega Skudriņa: «Paldies par dziesmu svētkiem – sajutos kā pirmajā rindā. Ar baudu jūs darāt to, ko jūs protat! Paldies!» (9)

Katrīne Pasternaka: «Tas, kā skatās tētis uz savām meitām un znotu, ir ģimene – tas lepnums, tas prieks! Muzikāli enerģiski – man ļoti patika!» (9)

Mārtiņš Brauns: «Spēlējāt labi, un priekšnesums aiz jums papildināja jūs.» (9)

Kopā: 27 punkti

Četru paaudžu Piparu ģimene no Rīgas dziedāja Raimonda Paula dziesmu «Lakstīgala»

Gundega Skudriņa: «84 gadi... Sajūta, ka pūra lāde jums ir pilna līdz malām. Tik daudz pozitīvisma... Daile ir ikvienā no jums, dāmas!» (9)

Katrīne Pasternaka: «Pēc jums ir sajūta, ka dzīvē viss ir priekšā – ne tikai uz vecvecmāmiņu skatoties! Paldies, super!» (9)

Mārtiņš Brauns: «Es gribētu, lai šī kompānija tiktu tālāk!» (8)

Kopā: 26 punkti

Baumaņu ģimene no Aizkraukles
Baumaņu ģimene no Aizkraukles Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Raģeļu-Zepu ģimene no Varakļāniem uzstājās ar enerģisku latgaliešu tautasdziesmu

Gundega Skudriņa: «Dāmas, kāpēc puišiem plikas kājas? Dziesma gaiša un tīra. Kas tas ir, ka visi no Latgales prot spēlēt mūzikas instrumentus? Tas rada to kodolu, ap ko viss riņķo.» (8)

Katrīne Pasternaka: «Dzirkstošām acīm visi kā viens! Tā Latgale nāk pārliecinoši...» (8)

Mārtiņš Brauns: «Pārliecinoši.» (8)

Kopā: 24 punkti

Zariņu ģimene no Pļaviņām izpildīja Jāņa Stībeļa dziesmu «Glāze piena»

Gundega Skudriņa: «Vitamīnu deva no jums ir uzņemta. Man patika.» (8)

Katrīne Pasternaka: «Dzīvespriecīgi!» (8)

Mārtiņš Brauns: «Varu slavēt!» (8)

Kopā: 24 punkti.

Audžuģimene Bitenieki no Kalupes dziedāja pašu sarakstīto dziesmu «Mēs ar kumeļu»

Gundega Skudriņa: «Spēks jūsu ģimenē. Ar lepnumu jūs dziedājāt mammas dziesmu. Tas bija kas nedzirdēts, un nav stereotipu, ar ko vērtēt. Paldies par gaišumu!» (8)

Katrīne Pasternaka: «Jūs labi dziedat. Jūsu pluss ir tas, ka bērni grib un var dziedāt, paldies par to!» (8)

Mārtiņš Brauns: «No šīs ģimenes baigais mīļums staro ārā. Te ir ģimenes muzicēšana, kur visi nedzied vienā meldiņā. Man ir simpātijas pret jūsu šarmu! Būs labi!» (7)

Kopā: 23 punkti

Pavēņu dzimta no Tukuma skandināja patriotisku dziesmu

Gundega Skudriņa: «Ja es vērtētu tikai muzikālo, tad atzīme nebūtu tik augsta, bet patriotiskums mani valdzina.» (8)

Katrīne Pasternaka: «Sākumā negāja labi... Bet beigās bija labi!» (8)

Mārtiņš Brauns: «Diezgan labi noskanēja. Bija labi balss diapazoni.Ir vērts turpināt strādāt.» (7)

Kopā: 23 punkti

Piparu ģimene no Rīgas
Piparu ģimene no Rīgas Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Bindru ģimene no Jelgavas izpildīja Raimonda Paula un Jāņa Petera «Mēmo dziesmu»

Gundega Skudriņa: «Es sajutos uz adatām... Mātes instinkts. Dziesma palika otrā plānā... Varbūt ne vienmēr bērniņus vajag izmantot priekšnesumā. Bet balsis jums ir skaistas!» (8)

Katrīne Pasternaka: «Dziesma, kuru visi zina un par kuru ir katram savs priekšstats. Nevajadzīga jauda jums dažbrīd bija – otro dziesmas daļu nokliedzāt. Ne vienmēr skaļums dod efektu!» (8)

Mārtiņš Brauns: «Es varu vērtēt tikai duetu. Ne viss gāja tīri, bet tomēr ir vērts strādāt! Rotaļlietu atmosfēra – par to es neņemos spriest.» (6)

Kopā: 22 punkti

Afanasjevu ģimene no Kuldīgas dziedāja Raimonda Paula «Varavīksni» no Ingus Pētersona repertuāra.

Gundega Skudriņa: «Jūsu kungs, dzīvesbiedrs ir gatavs iet ar jums līdz otrai kraujas malai – tā ir ģimene! Viņš ir gatavs uz visu!» (7)

Katrīne Pasternaka: «Visu cieņu kungam. Bija atraktīvi – ja varētu apvienot enerģiju ar daudzbalsību, varētu atzīmi likt augstāku!» (7)

Mārtiņš Brauns: «Es gribēju vairāk dzirdēt savu piegājienu... Cauri vienbalsīga dziedāšana...» (6)

Kopā: 20 punkti

Zariņu ģimene no Pļaviņām
Zariņu ģimene no Pļaviņām Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Cintiņu-Eglīšu ģimene no Ādažiem priecēja skatītājus ar dziesmu no «Liepājas brāļu» repertuāra «Lidojošais zilonis»

Gundega Skudriņa: «Ne vienmēr labākais veids ir tas, ko mēs redzam burtiski, – man par daudz bija teātris, dejas, tērpi, un dziesma pazuda. Es pati gribēju iedomāties to lidojošo ziloni!» (7)

Katrīne Pasternaka: «Ieguldītais darbs ir svarīgs un es to jutu, tāpēc grūti kritizēt. Tik mazā priekšnesumā bija par daudz teatrāluma...» (7)

Mārtiņš Brauns: «Svarīgākais, ka pašiem patika... Muzikāli prasījās daudzbalsība. Es nevaru teikt, ka man bija interesanti...» (6)

Kopā: 20 punkti

Pēc pirmā šova raidījuma tapa zināms, ka cīņu par titulu «Dziedošā ģimene 2012» turpinās Smildzēju, Vīgupu, Laicānu, Noviku un Tihovsku ģimene.

Jau pēc nedēļas sāksies sacensības, kuru laikā vairāku nedēļu garumā tiks noskaidrota skanīgākā dziedošā ģimene, kas saņems galveno balvu - 5000 eiro.

Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu