Miķeļi, timpāni, folks u.c. TVNET ceļvedī (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Miķeļdiena jeb Miķeļi, Mīklāle vai Mīkaļi ir rudens sākuma svētki, ko sensenis svin 29.septembrī. Arī Rīgā un daudzviet citur Latvijā notiek dažādi Miķeļdienas pasākumi. Doma laukumā, Tērvetes dabas parkā u.c. Tautas tradīciju elpu šajā nedēļas nogalē būs iespējams sajust arī Vecrīgas sirdī, folkklubā «Ala», kur notiks pirmais «Alas Folk Festivāls». Kā vienmēr nedēļas nogalē notiek vairāki interesanti akadēmiskās mūzikas koncerti (piemēram, Filipa Glāsa mūziku atskaņos timpānists Džonatans Hāss), arī klubos un Rīgas koncertzālēs kūsā dzīve. Ja vēlies brīvdienas pavadīt mājās, tad ieslēdz TV, kas piedāvā vairākus šovus un jaunu filmu pirmizrādes.

Pirmais «Alas Folk Festivāls»

No 28. līdz 30.septembrim folkklubā «Ala» interesentiem būs iespēja apmeklēt pirmo folkmūzikas festivālu ar 13 grupu dalību. Uzstāšanās notiks paralēli uz divām skatuvēm, kur būs dzirdamas tādas grupas kā «Auļi», «Folkvakars», «Jauno Jāņu orķestris» (Dzelzs vilka projekts), «Retro limited» u.c. Ieeja bez maksas.

Foto: publicitātes

29.septembrī 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā notiks īpašs tirdziņš, kurā galvenā uzmanība tiks pievērsta itāļu virtuvei. Paralēli latviešu zemnieku un amatnieku tirdziņam būs itāļu ēdieni gan pašu itāļu, gan latviešu izpildījumā - maizes, sieri, olīvas, pastas, mērces, saldumi un citi gardumi, itāļu vīni no Markes reģiona mazajām vīnu darītavām un kafija. Tirdziņa apmeklētājus lutinās Mārtiņš Rītiņš ar īpašo itāļu ēdienkarti. Notiks «Iepirkšanās itāļu stilā/ Shopping all'italiana» (vai «itāļu valoda 5 minūtēs»). Darbosies itāļu burvju triku salons un karuselis. Mazos apmeklētājus gaidīs itāļu multfilmas un masku darbnīca. Nākamais tirdziņš 6.oktobrī - Krāsu tirgus.

Foto: LETA

29. septembrī no plkst. 9:00 līdz 17:00 Rīgā, Doma laukumā notiks Rīgas pilsētas rudens ražas svētku pasākums Miķeļdienas gadatirgus. Jau tradicionāli Miķeļdienas gadatirgū no deviņiem rītā varēs nobaudīt dažādus lauku labumus – ābolus, ķirbjus, dzērvenes, zāļu tējas, medu, maizi un speķi, kā arī atrast sev tīkamāko sēņu grozu, māla podu, cimdus, zeķes un daudzus citus gan skaistus, gan praktiskus Latvijas amatnieku darinājumus. Miķeļdienas gadatirgū šogad piedalīsies 250 tirgotāji.

Foto: publicitātes

Sestdien, 29. septembrī, ir īstais laiks izbaudīt zelta rudens burvību Tērvetes dabas parkā, apvienojot pastaigu ar jautrām Miķeļdienas svinībām. No plkst. 12 Miķeļdienas noskaņu Pasaku mežā uzburs pasaku tēli – Princese, Sila raganiņa un Sīkstuļa ģimene. Ģimenēm ar bērniem - foto orientēšanās ar veselīgām balvām Meža mātes valstībā.Savukārt jaunatklātajā Rūķu sētā visus mīļi sagaidīs Rūķu saime ar daudzveidīgām radošajām darbnīcām bērniem. Tērvetes dabas parkā darbosies Miķeļa tirdziņš, kurā ikviens varēs iegādāties rudens veltes vai prasmīgu amatnieku darinājumus.

Foto: publicitātes

30.septembrī, Tērvetes dabas parka auto stāvvietā viesosies autorallija «Zelta rudens 2012» dalībnieki, piedāvājot apskatei dažādus padomju laika spēkratus, informē Tērvetes Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilona Līduma. No plkst.10 līdz plkst.12 Tērvetes dabas parkā būs skatāmi automobiļi, kas iejutušies leģendāro padomju laika «Rīgas Kinostudijas» filmu galvenajās lomās. Spēkratus papildinās atbilstoši tērpti brauciena dalībnieki. Latvijas Antīko automobiļu kluba «Padomju tehnikas sekcijas» rīkotais autorallijs «Zelta rudens 2012» notiks 29.septembrī un 30.septembrī. Rallija maršruta starts un finišs būs Rīgā, bet pa ceļam «Zelta rudens 2012» dalībnieki apmeklēs Jelgavu, Dobeli, Tērveti un Džūksti.

Foto: itl.rtu.lv

28.septembrī vienlaikus septiņās pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Cēsīs un arī Salaspilī - notiks ikgadējais Zinātnieku nakts pasākums par tēmu «Stāsts par enerģiju». Šogad Zinātnieku nakts aktivitātes Latvijā tematiski ir saistītas ar enerģijas tematiku, enerģijas avotiem, tās dažādiem izpausmes veidiem un izmantošanas iespējām. 28.septembrī plašākai sabiedrībai apskatei būs atvērti zinātniskie institūti, atsevišķas augstskolu fakultātes, kur interesenti varēs piedalīties zinātniskos eksperimentos, iesaistīties diskusijās, uzdot jautājumus zinātniekiem un uz brīdi iejusties zinātnieka ikdienā. Zinātnieku nakts laikā pasākumi notiks vairākās Latvijas Universitātes fakultātēs, Cietvielu fizikas institūtā un Botāniskajā dārzā, Rīgas Stradiņa universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Organiskās sintēzes institūtā, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūtā, Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejā, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, P.Stradiņa medicīnas vēstures muzejā, Farmācijas muzejā, Nacionālajā Botāniskajā dārzā Salaspilī, Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā, Daugavpils Universitātē, Rēzeknes Augstskolā, Ventspils Augstskolā, Vidzemes Augstskolā un zinātnes centrā Z(in)oo Cēsīs.

Foto: publicitātes

28.septembrī klubā «Studio 69» uzstāsies pasaulē iekārojamākie dejotāji «Chippendales». «Chippendales» sastāvā, veicot stingru atlasi, vienmēr tikuši pieņemti tikai labākie no labākajiem. Nevainojami ķermeņi, līdz sīkākajai niansei izstrādātas kustības, iekvēlinoša mūzika, pieticīgi tērpi un simtprocentīga vīrišķība – tas viss gaida skatītājas arī «Chippendales» 2012.gada turnejas šovos. Katru gadu miljoniem sieviešu vēro «Chippendales» dejotāju uzstāšanos visā pasaulē. Gan Amerikā, gan Eiropā un pat Āfrikā viņu šovs vienmēr sagaidīts ar ovācijām un sajūsmu, un arī Latvija nav izņēmums - par to vēlreiz varēsim pārliecināties 28.septembra vakarā «Studio 69»

KONCERTI

«Palladium Rīga» šovakar «Dzeltenie Pastnieki»

Piektdien, 28.septembrī koncertzālē «Palladium Rīga» notiks milžu cīņas - grupa «Dzeltenie Pastnieki» koncertēs pilnā sastāvā. Astoņdesmito gadu kulta grupa, kas tiek uzskatīta par regeja un new wave žanru pionieri visā bijušajā Padomju Savienībā, bet oficiāli savus albumus izdeva tikai pēdējā gadu desmitā, ir gatava nospēlēt tik daudz dziesmu kā nekad.

Foto: publicitātes

Piektdien, 28.septembrī, plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā uzstāsies brīnišķīgās balss īpašniece - lieliskā latviešu operdziedātāja Marina Rebeka. Kopā ar LNO orķestri un diriģentu Modestu Pitrenu dziedātāja sagatavojusi Hendeļa, Bellīni, Bizē, Stravinska, Vēbera un Leonkavallo operu ārijas, kas būs brīnišķīga dāvana visiem koncerta apmeklētājiem.

«Šī būs populāru un pāris ne tik populāru skaņdarbu programma - pārsvarā viss, ko esmu dziedājusi uz operu skatuvēm. Mikaēla no «Karmenas», Mocarta Elektras ārija, Annas ārija - lūgšana no «Maometto II»; arī tādi populāri skaņdarbi kā Rozīnas ārija un Neddas ārija,» gaidāmo koncertu raksturo Marina Rebeka.

Foto: publicitātes

28.septembrī Ventspils teātra namā «Jūras vārti» un sestdien, 29.septembrī, plkst.19 Lielajā ģildē koncertā par godu amerikāņu minimālista Filipa Glāsa jubilejai muzicēs izcilais amerikāņu timpānists Džonatans Hāss. Kopā ar LNSO viņš pirmoreiz Latvijā atskaņos Glāsa «Koncertfantāzijas diviem timpānistiem un orķestrim».

Šis darbs, ko septiņdesmito gadu amerikāņu minimālisma klasiķis Glāss sarakstījis speciāli savam draugam un domubiedram Hāsam, kurš tiek dēvēts arīdzan par «Timpānu Paganīni», ir īpatnējs ne tikai ar to, ka tā izpildītāji ir divi timpānisti, bet arī ar to, ka abi solisti muzicē uz 14 timpāniem, kas izvietoti priekšplānā, orķestra priekšā.

Koncertā skanēs arī Džona Adamsa skaņdarbs «Īss brauciens ātrā mašīnā» un Glāsa Ceturtā simfonija, ko viņš radījis, iedvesmojoties no Deivida Bovija un Braiena Īno albuma «Heroes».

Foto: publicitātes

28.septembrī Lielajā ģildē un 29.septembrī Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis» klausīsimies izcilo latviešu pianistu Vestardu Šimku retāk dzirdamā ampluā – atskaņojam laikmetīgo mūziku. Viņa sniegumā izskanēs minimālisma lielmeistara Filipa Glāsa opuss «Mad Rush», kas 1979. gadā sacerēts par godu Dailailamas vizītei ASV, un latviešu komponista Artūra Grīnupa «Pieci klavieru skaņdarbi bez pedāļa», kas radušies kā asmēlīgā komponista protests pret pianistu paradumu mūziku atskaņot ar «pedāļu mērcīti». Glāsa un Grīnupa mūzikas laikmetīgumu līdzsvaros Franča Šūberta pēdējā klaviersonāte (Sibemolmažorā D 960), kas sacerēta dažus mēnešus pirms ģeniālā vīnieša zemes gaitu pārtrūkšanas.

«Gas Of Latvia»

Kaņepes Kultūras centrā piektdien, 28.sept. Rīgā norisināsies elektroniskās mūzikas pasākums «Tukio», kura laikā gaidāma grupas «Gas of Latvia» jaunākā albuma «Compressor» prezentācija.

IZRĀDES

Foto: publicitātes

28. septembrī ar divām izrādēm - «Noslēpumainā zvaigzne» un «Es - Frīda Kalo» - Dailes teātris viesosies Valmieras drāmas teātrī. Plkst.18.30 Lielajā zālē būs iespēja noskatīties Mihaila Gruzdova iestudēto Mihaila Sebastiana romantisko komēdiju «Noslēpumainā zvaigzne». Kādā provinces pilsētiņā, kurā nekad nepietur ātrvilcieni, ierodas Nezināmā. Viņa ir veidota no mazliet smaržas, mazliet slinkuma un zināmas devas fantāzijas. Tāpat kā zvaigznes. Taču zvaigznēm, tāpat kā cilvēkiem, ir pašām savs ceļš – romantisks un skaists liktenis, kas liek tām meklēt vienai otru un nekad neatrast... Izrādē spēlē Inita Dzelme, Gints Grāvelis, Ģirts Ķesteris, Mirdza Martinsone, Juris Žagars, Juris Bartkevičs, Valdis Liepiņš, Aldis Siliņš, Sarmīte Rubule un Olga Dreģe. Vienlaikus Mazajā zālē tiks rādīta Rēzijas Kalniņas monoizrāde «Es – Frīda Kalo», ko iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere un kurā piedalās arī aktieris Dainis Grūbe. Reiz Meksikā visi zināja, kas ir Djego un Frīda. Tagad, vairāk nekā 50 gadus pēc Frīdas Kalo nāves, viņas darbiem rodas arvien vairāk apbrīnotāju. Sīksta, nevaldāma, dzēlīga, impulsīva – Frīda Kalo ir visīstākā G.G.Markesa romāna varone.

Foto: LETA

Lai sniegtu atbalstu dziesminiekam Haraldam Sīmanim un viņa ģimenei, kas šovasar ugunsgrēkā zaudēja savas mājas, piektdien, 28.septembrī, plkst.18 Jāņa Akuratera muzejā par ziedojumiem tiks demonstrēta spāņu dzejnieka Federiko Garsijas Lorkas dzejas izrāde «Kliedziens». «Kliedziens» ir monoizrāde, kas tapusi Viktora Jansona režijā, izmantojot Knuta Skujenieka atdzejojumu. Mūzikas autors ir Haralds Sīmanis, scenogrāfs - Ilmārs Blumbergs, bet galvenajā lomā iejutusies Marina Janaus. Izrāde ir tapusi 1986.gadā. Savukārt šī J.Akuratera muzejā skatāmā izrāde būs kā 1986.gada iestudējuma atbalss - aktrises Marinas Janaus klātienē izrunāto un izdzīvoto Lorkas dzejas pasauli papildinās Sīmaņa 1986.gada dziedājumu ieraksts.

KINO

Foto: publicitātes

Žanrs - komēdija

Komiķis Vils Ferels un «Paģiru» zvaigzne Zaks Galifianakis komēdijā par vēlēšanu netīrajām aizkulisēm. Kad ilggadējais un harismātiskais kongresmenis Kems Breidijs īsi pirms kārtējām vēlēšanām iekuļas seksa skandālā, viņa sāncenšiem rodas necerēta izdevība! Viņi atrod ļoooti interesantu kandidātu vārdā Mārtijs Haginss, kam nāksies cīnīties ar pieredzējušo politiķi. Lai arī sākotnēji Mārtijs šķiet naivs un pavisam nepiemērots kandidāts politiskajām spēlītēm, drīz vien viņa sāncesim Kemam Breidijam nākas krietni pacīnīties par kāroto amatu. Lomās: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Katherine LaNasa, Dylan McDermott, John Lithgow, Dan Aykroyd, Brian Cox. Kinoteātros no 28.09.

Foto: publicitātes

Žanrs - asa sižeta filma, fantastika

Salīdzinoši tuvā nākotnē, kad ceļošana laikā kļuvusi ierasta lieta, kāda korporācija novāc nevēlamos cilvēkus, sūtot viņus uz pagātni plastikāta maisos. Sūtījumu saņemošās puses uzdevums - ielaist lodi upurim galvā, tādējādi izdzēšot nelaimīgo no vēstures. Viss iet gludi līdz brīdim, kamēr galvenais varonis, izsaiņojot kārtējo maisu, atrod tur ieliktu... sevi pašu, atsūtītu no nākotnes. Lomās: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Piper Perabo, Garret Dillahunt, Jeff Daniels, Noah Segan. Kinoteātros no 28.09.

Foto: publicitātes

Žanrs - komēdija

Apburošā rakstniece Lola ir laimīga kopā ar savu līgavaini Lūku. Kāzas - tas ir pilnīgi dabisks nākamais solis viņu ilgajās attiecībās. Vismaz tā šķiet pašai līgavai. Bet Lūkam ir pavisam cits viedoklis šajā jautājumā, un viņš beidzot izlemj paziņot to Lolai pašā kāzu priekšvakarā. Tagad meitene ir vīlusies gan mīlestībā, gan seksā, gan arī pašā dzīvē! Taču aiz noraudājušās neveiksminieces ārienes slēpjas «izturīgs alvas zaldātiņš», kurš vēl visiem parādīs «kur vēži ziemo». Lomās: Greta Gerwig, Zoe Lister Jones, Hamish Linklater. Kinoteātros no 28.09.

Foto: publicitātes

Žanrs - komēdija

Kādā lielā un pilsētnieku iemīļotā tirdzniecības centrā par apsargu strādā neparasts cilvēks. Viņš palīdz visiem visapkārt: sabiedriskās ēdināšanas darbiniekiem un modes apģērbu pārdevējām, apkopējiem un kafetērijas bārmeņiem. Viņš pazīst visu un visus, un visi pazīst un mīl viņu! Viņš ir kā mājas gariņš šajā milzīgajā ēkā ar miljons neona izkārtnēm un spožām stikla vitrīnām. Viņš taču šeit ne vien strādā, bet arī dzīvo pilnvērtīgu dzīvi – iegādājas apģērbus bez maksas, ēd restorānos, guļ mēbeļu nodaļā un piedalās nakts sacīkstēs ar grīdu vaskojamajām mašīnām. Kādudien viņa dzīvē uzrodas «praktikante», kurai jāiemāca viss, ko prot viņš pats. Attiecības, kas sākušās kā apgrūtinošs pienākums, pakāpeniski sāk pārtapt draudzīgās. Nu, un draudzība starp vīrieti un sievieti ir visnotaļ specifiska lieta, te arī līdz romantikai nav tālu! Tomēr varonis nezina vienu svarīgu faktu: šī viņa «kolēģe» ir visa tirdzniecības centra īpašniece. Lomās: Alexander Oleshko, Nonna Grishaeva, Dmitrij Nagiev. Kinoteātros no 28.09.

TV

Foto: publicitātes

LTV1 sestdien, 29. septembrī, pulksten 21:35 - Antona Čehova lugas «Kaija» iestudējums Jaunajā Rīgas teātrī (režisors Alvis Hermanis). Pirms izrādes 1998. gada ieraksta demonstrējuma, plkst. 21:20, kā arī izrādes starpbrīdī, plkst. 23:00, - raidījums «Teātris.zip», kuru vada Ojārs Rubenis. Raidījuma studijas viesi – aktieri Aurēlija Anužīte, Ģirts Krūmiņš, Vilis Daudziņš un teātra kritiķis Normunds Naumanis. Rakstnieka Trigorina lomu atveido pats šīs izrādes režisors Alvis Hermanis. Līdzās jaunajai Aurēlijai Anužītei, Ģirtam Krūmiņam, Vilim Daudziņam redzēsim arī vecmeistarus Arnoldu Liniņu un Oļģertu Kroderu. Izrādes savdabīgo stilu teātra baltajā foajē papildina speciāli izgatavotas lelles.

Foto: publicitātes

29. septembrī TV pirmizrādi piedzīvos animācijas filmiņa «Kā pieradināt pūķi?», kas ļaus ielūkoties mītiskajā dūšīgo vikingu un mežonīgo pūķu pasaulē! Filmas notikumu centrā ir vikingu zēns no Berkas salas, kurš pārkāps tradīcijas un sadraudzēsies ar vienu no saviem lielākajiem ienaidniekiem – pūķi, kas iesaukts par Bezzobi. Visa pasaule sagriezīsies kājām gaisā - kopā viņiem būs jāizcīna lielākā cīņa un jāglābj abu pasaule. Tā būs zēna lielā iespēja pierādīt un apliecināt savu spēku tēvam un visai ciltij. Izdzīvojiet stāstu par vikingu zēnu un pūķi jau 29.septembrī 19:30.

Foto: publicitātes

TV3 jauno sezonu atklāja, jau skatītājiem dāvinot jaunās televīzijas seriāla «Ugunsgrēks» 8. sezonas sērijas, taču ir pataupīts arī saldais ēdiens, kuru varēsim baudīt mēneša beigās, kad vērtējumam tiks nodots jauns detektīvseriāls «Ēnu spēles». Detektīvfilma «Ēnu spēles» pie skatītājiem nonāks 30.septembra vakarā, bet jau tagad TV3 kanāls skatītājus kaitina ar reklāmām, kuras mazliet paver filmas sižetu. Skaidrs viens, būs līķi un būs slepkavības, kas jāatrisina! Slepkavību mīklas šķetinās un vērsim pie ragiem ķersies daudzsēriju detektīvfilmas galvenie varoņi, Latvijā mīlēti un cienīti aktieri – Ainārs Ančevskis un Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Kā atzina seriāla veidotāji, kas, starp citu, ir iemīļotā seriāla «Ugunsgrēks» radošā grupa, filmēšana ilga visu vasaru, un tas bijis patiesi laikietilpīgs un apjomīgs darbs. Tāpat spraigajā krimināldrāmā manīsim Nacionālā teātra aktieri Mārtiņu Eglienu, Dailes teātra aktieri Gintu Grāveli, aktrisi Ilonu Balodi un citus.

Foto: publicitātes

Televīzijas pirmizrādi jaunākā filma X-cilvēki: sākums. Vilknadzis piedzīvos 30.septembrī 21:00. Pirmā nodaļa sāgā par X-cilvēkiem stāsta par spilgtākā mutantu pārstāvja - Vilknadža izcelšanos un apvienošanos ar citiem leģendārajiem X-cilvēkiem cīņā pret ļaunajiem spēkiem, kuri vēlas viņus iznīcināt. Vilknadža neparastais dzīves stāsts aizsākas bērnībā un turpinās līdz pat brīdim, kamēr militāristu veikto ģenētisko eksperimentu rezultātā tika radīta ar neprastām spējām apveltīta komanda. Viņa traģiskā mīlestība ar Keilu Silverfoksu, sarežģītās attiecības ar brāli Viktoru Krīdu un nevēlēšanās akli pildīt slepenās organizācijas komandas nostāda Vilknadzi paša konflikta epicentrā, kad tikai spēks, drosme un bezkompromisu lēmumi palīdzēs pārvarēt viņam mesto izaicinājumu.

Šovi: «Dziedošo ģimeņu» 2.pusfināls LNT un «Saimnieks meklē sievu» TV3

28.septembrī kanālā TV3 plkst. 20:20 turpināsies šovs «Saimnieks meklē sievu», kurā uzzināsim tās dāmas, kuras par favorītēm izvēlējušies saimnieki.

30.septembrī, tiks noskaidrotas nākamās piecas ģimenes - Pavlovsku, Baumaņu, Pavēņu, Afanasjevu, Cintiņu-Eglīšu, Raģeļu-Zepu, Bitenieku, Piparu un Zariņu, kuras startēs tālāk šovā. Šova «Dziedošās ģimenes» sākums 21:00.

Bet jau no pirmdienas, 1.10., TV3 sāksies šovs «Precamies!?!». Katrā pārraidē puisis vai meitene izvēlēsies vienu no trim pretendentiem, kuri mēģinās iemantot galvenā šova varoņa simpātijas. Iepazīšanās šovu «Precamies!?!» vadīs skaistumkopšanas salona īpašniece Binnija Ārberga, attiecību eksperte Lote Gediņa un astroloģe Māra Ošuroka. Tas gaidāms oktobrī - četras reizes nedēļā 19:00!

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

«Depo» (Vaļņu 32) 28.09. Rīgas klubā «Depo» spēlēs trīs smagās mūzikas grupas no Zviedrijas.

«Fonoklubā» 28.09. Dj Winamp

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 28.09. Bites Blues Band koncerts.

«Bubamara» (Audēju 8) 28.09. 2tie. Svelmains folkroks.

«Nabaklab» (Z. A. Meierovica 12) 28.09. populārās Sanktpēterburgas rokgrupas «Poliusa» līderis Iļja Razins.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu