Šimkus solokoncerts Rudens kamermūzikas festivālā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

28.septembrī plkst.19 Lielajā ģildē Rudens Kamermūzikas festivāla ietvaros klausīsimies izcilo latviešu pianistu Vestardu Šimku retāk dzirdamā ampluā – atskaņojam laikmetīgo mūziku, informē «Latvijas koncertu» pārstāvji.

Zinot, cik spožs ir Vestards šajā mūzikas laukā, ar interesi gaidīsim, kā izskanēs ostinētā minimālisma lielmeistara Filipa Glāsa kā zeme vienkāršais un bezgalīgumā tik valdzinošais opuss «Mad Rush», kas 1979. gadā sacerēts par godu Dailailamas vizītei ASV, un latviešu komponista Artūra Grīnupa «Pieci klavieru skaņdarbi bez pedāļa», kas radušies kā asmēlīgā komponista protests pret pianistu paradumu mūziku atskaņot ar «pedāļu mērcīti».

Glāsa un Grīnupa mūzikas laikmetīgumu līdzsvaros Franča Šūberta pēdējā klaviersonāte (Sibemolmažorā D 960), kas sacerēta dažus mēnešus pirms ģeniālā vīnieša zemes gaitu pārtrūkšanas.

Biļetes uz koncertu par Ls 15 un Ls 20 var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu