«Princis un ubaga zēns» - pēdējo reizi! (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

10.novembrī plkst. 12 un 18 Latvijas Nacionālajā teātrī beidzamo reizi tiks spēlēta skatītāju iemīļotā izrāde «Princis un ubaga zēns». Tās režisors ir Edmunds Freibergs, mūzikas autors - Imants Kalniņš, scenogrāfs Gunārs Zemgals. Galvenajās lomās Ainārs Ančevskis un Uldis Anže.

Marka Tvena populārais stāsts «Princis un ubaga zēns» Latvijas Nacionālajā teātrī ar nelielu pārtraukumu ir dzīvojis kopš 1983.gada. Pirmais iestudējums ir bijusi Edmunda Freiberga diplomdarba izrāde, apsolvējot režijas kursu Latvijas Valsts konservatorijā. Velsas princi Eduardu atveidoja Jānis Kaijaks, Tomu Kentiju – Jānis Reinis, lēdiju Greju – Dace Bonāte, Maiklu Hendonu - Uldis Dumpis vai Zigurds Neimanis, Toma tēvu – Juris Pļaviņš vai Aivars Bogdanovičs. Kā kostīmu māksliniece teātrī debitēja Ieva Kundziņa.

Savukārt prologa dziesmu «Vakarā, kad saule noriet» iedziedājusi vokālās pedagoģes Anitas Garančas toreiz mazā meitiņa Elīna.



No 2007.gada princis un ubaga zēns ir Uldis Anže un Ainārs Ančevskis, Lēdija Greja - Dita Lūriņa vai Liene Gāliņa, Maikls Hendons – Normunds Laizāns, Toma tēvs – Juris Hiršs vai Mārcis Maņjakovs.

Lomās: Henrijs VIII - Uldis Dumpis; Lēdija Elizabete - Marta Grase; Lēdija Mērija - Dace Bonāte vai Evija Skulte; Lords Hertfords - Uldis Norenbergs; Lords Sentdžons - Ģirts Jakovļevs vai Voldemārs Šoriņš; Lords Nogaršotājs - Ivars Puga; Lords Virspavārs - Roberts Ceplītis; Lords Virsuzraugs, Kentrberijas arhibīskaps - Oļģerts Šalkonis; Toma māte - Lāsma Kugrēna vai Ilze Rudolfa; Nannija - Līga Zeļģe; Betija - Anna Klēvere; Toma vecāmāte - Svetlana Bless vai Gunta Virkava; Maikls Hendons - Normunds Laizāns; Hugo Hendons - Juris Lisners; Lēdija Edīte - Daiga Gaismiņa; Jaunākais šerifs, klibais Bens - Jānis Skanis; Nozāļotājs - Mārcis Maņjakovs vai Juris Hiršs; Sieviete, kas pārdevusi dvēseli velnam - Zane Jančevska vai Marija Bērziņa u.c.

Abiem iestudējumiem skatuviskā ietērpa autors ir Gunārs Zemgals. Ar šo izrādi un nelielu izstādi teātra Baltajā zālē scenogrāfs atzīmēja arī savu 75.dzimšanas dienu 2009.g.

Kopš 2007.gada ir nospēlētas vairāk nekā 60 izrādes, tās noskatījušies gandrīz 45 tūkstoši skatītāju.

«Protams, ka lielā mērā izrādes panākumu atslēga ir Imanta Kalniņa izcilās dziesmas. Ar «Zilo putniņu», «Astoņkāji» un citām ir izaugušas vairākas skatītāju paaudzes. Vai tās vēl kādreiz skanēs uz Nacionālā teātra skatuves? Nekad nesaki «nekad»,» atzīst teātra direktors Ojārs Rubenis.

Biļetes uz izrādi var iegādāties Nacionālā teātra kasē un www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu