Latvijas sieviešu golfa izlasei otrā vieta pēc PČ amatieru pirmās dienas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Golfa federācija

Latvijas sieviešu golfa izlase pēc ceturtdien aizvadītās pasaules amatieru čempionāta pirmās dienas atrodas augstajā otrajā vietā. 53 valstu konkurencē Latvijas sportistes tikušas pie 142 punktiem, kas ir divi sitieni zem laukumā teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

Savukārt līderpozīcijā ar 141 punktu atrodas Zviedrija.

Latvijas izlasē spēlē Krista Puisīte, Māra Puisīte un valstsvienības debitante tik augsta līmeņa sacensībās Linda Dobele. Māsas Puisītes sacensību vietā ieradušās no ASV, kur mācās un trenējas golfā Teksasas valsts universitātē. Potenciālā komandas līdere ir Krista Puisīte, kuru ASV studentu sporta (NCAA) rangā tikai dažas pozīcijas šķir no labāko piecdesmitnieka.

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātes noteiks četru dienu sacensībās, izspēlējot 72 bedrītes (18 bedrītes ik dienu). Katru dienu komandas rezultātā ieskaitīs divus labākos rezultātus.

Individuālajā vērtējumā pirmajā dienā Krista Puisīte ar 70 sitieniem dalīja trešo vietu, Māra Puisīte ar 72 sitieniem dalīja 16.vietu, bet Dobele laukumu veica ar 86 sitieniem, kas ļauj dalīt 141.vietu.

Šogad pasaules čempionātā piedalās 53 valstu sportistes. Sacensības ilgs līdz svētdienai.

Sieviešu konkurencē Latvijas izlase pasaules čempionātā sacenšas trešo reizi, un kapteines Santas Pučes vadītajā komandā māsas Puisītes spēlēja gan debijas reizē 2008.gadā Austrālijā, gan divus gadus vēlāk Argentīnā.

Pasaules čempionātā 2008.gadā Austrālijā Latvijas sieviešu komanda izcīnīja negaidīti augstu 29.vietu 48 valstu konkurencē, turklāt latvietes bija otrās labākās no Austrumeiropas golferēm. Savukārt Argentīnā komandas rezultāts sitienu izteiksmē bija tikai par diviem punktiem sliktāks, bet tas deva 45.vietu 52 komandu konkurencē.

Drīzumā no 4. līdz 7. oktobrim turpat Turcijas pilsētā Antālijā risināsies arī pasaules amatieru čempionāts vīriešu komandām, kurā Latviju pārstāvēs Roberts Eihmanis, Mikus Gavars un Kārlis Broders.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu