Alise Trautmane piedalīsies prestižā Parīzes modes izstādē (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Latviešu modes mākslinieces Alises Trautmanes zīmols Narciss populārs un iecienīts ir ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās. Jau šonedēļ Alise dodas uz Parīzes modes nedēļu, kuras ietvaros izstādē «Tranoi Carrousel du Louvre» latviešu zīmols Narciss izrādīs nākamā gada pavasara un vasaras apģērbu kolekciju «Austra».

Pirms Rīgas Modes nedēļas latviešu modes māksliniecei Alisei Trautmanei ir ļoti nozīmīgs brauciens uz Parīzi, kur viņa piedalās Parīzes modes nedēļā. «Konkurence ir milzīga, lai modes mākslinieki varētu piedalīties Parīzes modes nedēļas ietvaros notiekošajā prestižajā izstādē «Tranoi Carrousel du Louvre». Tikai pagājušajā sezonā pirmo reizi piedalījāmies šajā izstādē, lai gan pieteikumus bijām iesnieguši kādas piecas sezonas pēc kārtas,» par zīmola Narciss panākumiem priecājas Alise, jo dalība šajā prestižajā Parīzes modes izstādē ir panākumu atslēga modes industrijā.

«Lēnām apgūstam pasaules modes industriju. Nav nemaz tik viegli, jo ir milzīga konkurence un pasaulē, it sevišķi Eiropā, vēl nav beigusies ekonomiskā krīze. Tādēļ Parīze ir ļoti laba platforma, jo uz šo modes nedēļu brauc Āzijas, Tuvo Austrumu un Krievijas tirgus pārstāvji, kuriem ekonomiskā situācija ir stabila, un viņiem Parīze joprojām ir galvenā modes meka,» zina stāstīt modes māksliniece.

Alise Trautmane zīmola Narciss žaketē un šortos, tops no Roberto Cavalli, kurpes no Moschino un Sophie Hulme soma, kuras cena ir 1090 Singapūras dolāri jeb 479 lati, bet aksesuārus – auskarus un krelles modes māksliniece iegādājusies “Grand Bazaar” - Turcijā
Alise Trautmane zīmola Narciss žaketē un šortos, tops no Roberto Cavalli, kurpes no Moschino un Sophie Hulme soma, kuras cena ir 1090 Singapūras dolāri jeb 479 lati, bet aksesuārus – auskarus un krelles modes māksliniece iegādājusies “Grand Bazaar” - Turcijā Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šoruden Rīgas Modes nedēļā, kuras laikā dizaineri prezentēs savas jaunākās apģērbu kolekcijas, Alises zīmols Narciss arī demonstrēs nākamā gada pavasara un vasaras kolekciju «Austra». «Kolekcija būs koša un priecīga. Tikko notikušās Londonas, Ņujorkas un Milānas modes nedēļās redzējām, ka printi ir visur. Arī Narcisa nākamā gada pavasara un vasaras kolekcijā dominēs printi, kas jau ir aktuāli vairākas sezonas pēc kārtas,» viņa atklāj.

Alisei sanāk daudz ceļot gan saistībā ar modes biznesu, gan arī privāti. Modes mākslinieces zīmola Narciss darinājumi tiek pārdoti dažādās pasaules valstīs. «Krievijā, Kuveitā, Dubaijā un Anglijā, kur zīmola tirgus ir kā prioritāte, jo šeit atrodas arī mūsu PR aģentūra. Anglijā mums ir pieci veikali, kur tiek pārdots Narciss. Viens veikals atrodas Kārdifā, trīs veikali ir Londonā un viens online veikals. Londonā ir divi veikali uz Dover Street, kas pārdod mūsu kolekcijas. Turklāt šī iela visā pasaulē ir zināma kā lieliska iepirkšanās vieta,» stāsta Alise.

Modes māksliniece izvēlējusies stilīgas kurpes no Moschino
Modes māksliniece izvēlējusies stilīgas kurpes no Moschino Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Modes māksliniece gan nevar uzskaitīt visas slavenības, kas iegādājušās Narciss apģērbus. «Ar slavenībām Londonā sadarbojas mūsu PR aģentūra. Katru mēnesi lielākas vai mazākas slavenības iegādājas Narciss. Zinu, ka Krievijas dziedātāja Žanna Friske ir nēsājusi Narciss tērpus,» viņa atklāj.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu