Baleta «Otello» pirmizrāde - jau 18.oktobrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18.oktobrī plkst.19 Latvijas Nacionālais balets aicina uz sezonas pirmo pirmizrādi – izcilās krievu horeogrāfes Allas Sigalovas baletu «Otello», kas tapis pēc Šekspīra lugas motīviem. Izrādē skanēs Johana Sebastiana Baha, Jana Ksenaka un Aveta Terterjana mūzika, informē LNO pārstāvji.

Iestudējuma scenogrāfiju veido Andris Freibergs, kostīmu māksliniece ir Kristīne Pasternaka, bet gaismu mākslinieks – Dmitrijs Budkins.

Lomās: Seržs Desročs vai Aleksejs Avečkins (Otello), Alise Prudāne, Iļana Puhova, Ieva Rācene (Dezdemona), Aleksandrs Osadčijs, Andris Pudāns (Jago), Arturs Sokolovs, Arturs Skuteļskis (Kasio), Evelīna Godunova, Nataļja Lipska (Emīlija), Sabīne Guravska, Annija Kopštāle (Bjanka).

Mīlestība. Greizsirdība. Uzvaras. Nodevība. Cilvēcība. Aizspriedumi. Allas Sigalovas jaunāko

baleta izrādi iedvesmojis klasiskais stāsts par Venēcijas mori, kas greizsirdības uzplūdā nogalina mīļoto.

Vienlaikus tas ir arī nebeidzamo harmonijas meklējumu un nesamierināmo pretrunu mūsdienīgs šķērsgriezums. Allu Sigalovu – vienu no spilgtākajām un starptautiski atzītākajām Krievijas mūsdienu horeogrāfijas «sejām» – Latvijas skatītāji iepazinuši ar LNO iestudētajām horeogrāfiskajām novelēm «Dzeltenais tango» – atkailināti tiešu, ugunīgu mūzikas un laikmetīgas kustību mākslas stāstu par cilvēku attiecībām – «no emocionāla (arī erotiska) impulsa līdz liktenim, kur ciešanas un laime nevar pastāvēt viens bez otra» (Inese Lūsiņa laikrakstā «Diena»).

Tradicionālās Sarunas pirms pirmizrādēm par «Otello» notiks 3.oktobrī plkst.19. Programmā: tikšanās ar Allu Sigalovu, muzikologa Mikus Čežes lekcija «Intrigas ap mutautiņu» un ieskats topošajā izrādē. Pasākumu vada mūzikas žurnālists Edgars Raginskis.

Nākamās izrādes 19. oktobrī, 15. un 17. novembrī, 13. decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu