Mūrnieces vīrs Hosams uzjautrina viesus Libānas tradīcijās (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Sākusies otrā TV šova «Gandrīz ideālas vakariņas» raidījumu sērija ceturtajā sezonā. Šī nedēļa solās būt pārsteigumu un dažādības pilna, jo pie vakariņu galda sēdīsies piecu dažādu nāciju pārstāvji. Pirmais, kas aicināja viesus ciemos, bija arābu izcelsmes ārsts Hosams Abu Meri.

Gaišajās Hosama mājās pirmā ieradās bijusī raidījuma «Super Bingo» vadītāja, kustību pedagoģe Liene Stepena, kura jau nākamajā raidījumā gatavos igauņu ēdienus. Neilgi pēc skaistās blondīnes atnākšanas klāt bija arī čigānu dziedātājs Rinaldo, kuram sekoja karstasinīgais itālis Roberto Meloni un TV producente Natālija Ābola.

Lai uzspētu tikt galā ar gatavošanu, Hosams sauca palīgā mīļoto sievu Lindu un dēlu, jo jau uzkodā «Libāņu mezza» ietilpa pat trīs veidu ēdieni. Abu Meri viesus uzņēma, cienājot ar šampanieti, bet pamatēdiena «Kafta Bil Sunij» laikā

namatēvs ķērās pie grādīgāka Libānā iecienīta dzēriena. Pēc neilga laika ciemiņi ļāvās nepārtrauktiem smiekliem, smaidiem

un sarunām, priecājoties par jautro kompāniju.

Lai iepazīstinātu ar savas dzimtās zemes kultūru, Hosams parādīja videomateriālu ar Libānas skatiem, aicināja tērpties tematiskos tērpos un priecēja vakariņu biedrus ar arābu mūziku.

No dejām neviens neizvairījās un lustīgi metās iejusties tālās zemes noskaņā.

Savukārt deserta «Migli» laikā ekspolitiķes vīrs piedāvāja kafiju. Liene atzinās, ka kafija viņai negaršoja, tikmēr Natālija par to bija sajūsmā. Hosams viesiem bija sarūpējis arī dāvanu – grāmatu «Pravietis», kuras autors ir libāniešu izcelsmes.

Par aizvadīto vakaru ciemiņi bija sajūsmā un nekautrējās to izrādīt, piešķirot augstus vērtējumus. Abu Meri saņēma trīs desmitniekus no Lienes, Natālijas un Rinaldo, savukārt zemāko vērtējumu piešķīra itālis Roberto, ieliekot vien astotnieku. Kopā Hosama veidotais vakars ir saņēmis 38 no maksimālajiem 40 punktiem.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu