Baltijas pērle: «Bet laime – labāka!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

25. septembrī Latvijas Nacionālajā operā skatītāji tiek aicināti uz Andreja Gončarova iestudēto un viņa audzēkņa, aktiera Romāna Madjanova sadarbībā ar producentu centra «Ametists» pārstāvi Jevgēņiju Zaicevu atjaunoto izrādi «Patiesība ir laba, bet laime – labāka», informē «Baltijas pērles» pārstāvji.

«Kā nu liktenis lems, tā būs: vai nu aizsūtīs patiesības meklējumos, vai arī ļaus ar laimi kopā palikt...» A.N.Ostrovskis, «Patiesība ir laba, bet laime – labāka».

Šī A. Ostrovska krāšņā komēdija savulaik teju divdesmit gadus nepameta Majakovska vārdā nosauktā teātra repertuāru. Atzīmējot Andreja Gončarova jubileju, iestudējums ticis atjaunots saskaņā ar izcilā režisora atstātajiem pierakstiem.

Nu uz skatuves ir atdzimusi ne vien slavenā komēdija, bet arī sarežģītā dzīves virpuļa spilgtā utopija. Radošās iedvesmas auglis ir smieklīga, spilgta, ceļojoša leļļu teātra estētikā tapusi izrāde, kas atgādina vieglu un līksmu karuseli. Komēdijas jaunā versija ir draiska un vizuāli izteiksmīga. Romāns Madjanovs sapulcējis spožu mākslinieku komandu, kas iepriecina ar dziļu un pakļāvīgu, viltīgu un izmanīgu, pazemīgu un godājamu aktierspēli, ar smalki pasniegtām psiholoģiskām niansēm. Azartiski un pārgalvīgi tiek tēloti patiesi, dzīvi cilvēki, ne tikai maskas vai tipāži. Viņu raksturos valda gan stūrgalvība, gan cēlsirdība, kas dāvā skatītājiem Ostrovska «morāli un repliku».

Šajā līksmās un viedās lugas scēniskajā redakcijā iesaistīti V.Majakovska vārdā nosauktā teātra aktieri – Olga Prokofjeva, Romāns Madjanovs, Tatjana Orlova, Igors Maričevs u.c. Galvenajā lomā – Valērijs Garkalins.

A.N.Ostrovska komēdija divos cēlienos 25. septembrī plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu