Vrubļevskis saglabā LOK prezidenta amatu (32)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien par Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu aizklātā balsošanā tika ievēlēts līdzšinējais LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

LOK Ģenerālās asamblejas pārskata-vēlēšanu sesijā par Vrubļevski nobalsoja 62 delegāti, bet par otru kandidātu - Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidentu Jāni Kolu - tika atdota 31 balss.

Vrubļevskis pēc ievēlēšanas pateicās par izrādīto uzticību un norādīja, ka ieguvējs būs viss Latvijas sports, ja pie turpmākā darba ķersies visi kopā, un izteica cerību, ka arī Bobsleja un skeletona federācija būs gatava strādāt kopā ar visiem.

«Solos darīt vēl vairāk un vēl labāk kopā ar visiem, lai pēc Sočiem un Riodežaneiro mēs būtu vēl priecīgāki kā pēc Vankūveras un Londonas,» sacīja Vrubļevskis.

LOK ģenerālsekretāra amatam izvirzīti trīs kandidāti - olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers, SIA «Sportlat» valdes priekšsēdētājs Gundars Upenieks un Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems.

Tomēr Kalnciems šodien paziņoja, ka savu kandidatūru atsauc. Savas tiesības pieteikt LOK amata kandidātus izmantoja 33 no 34 olimpisko sporta veidu federācijām.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai bijuši divi prezidenti, no 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš (amatā četrus termiņus), bet no 2004.gada - Vrubļevskis.

Kopš 2004.gada LOK ģenerālsekretārs bija Einars Fogelis, bet viceprezidenti - Tikmers un Andris Feldmanis.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu