Baltijas pērle: «Karaliskā dēka» dodas iekarot «Oskaru» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Dānijā pirms dažām stundām beidzot pieņemts un izsludināts ilgi atliktais lēmums: Nikolaja Arsela vēsturiskā drāma «Karaliskā dēka» (En Kongelig Affære / A Royal Affair) tiek izvirzīta sāncensībai par nomināciju «Oskara» balvai kategorijā «Labākā filma svešvalodā».

Nav šaubu, ka filmas uzņemšanas grupai, dāņu aktieriem – daudzkārt godalgotajam Madsam Mikelsenam, jaunajam Mikelam Bo Felsgārdam un zviedru aktrisei Alisijai Vīkanderei ir lielas izredzes nākamgad 26. februārī kopā ar Holivudas zvaigznēm soļot pa sarkano paklāju Losandželosā. ASV Kinoakadēmija publiskos nominēto kinodarbu sarakstu 15. janvārī.

Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Šī filma, kuras producents ir Larss fon Trīrs, Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā ieguva «Sudraba lāci» kategorijās «Labākais vīriešu lomas atveidotājs» (Mikels Bo Felsgārds), «Labākais scenārijs» (Nikolajs Arsels, Rasmuss Heisterbergs) un tika nominēta «Zelta lācim».

«Karaliskā dēka» ir arī viena no piecām filmām, kuras izvirzītas Ziemeļvalstu padomes kinobalvai. Uzvarētājs tiks paziņots oktobrī un apbalvots Ziemeļvalstu Padomes sesijā Helsinkos 31. oktobrī.

Likumsakarīgi – filma, kas var kalpot gan kā savu sakņu izprašana eiropiešiem, gan kā

rokasgrāmata itin visiem, kuri grasās doties politikā vai arī jau apgrozās politiķu aprindās,

gan kā aizraujošs baudījums dižu mīlasstāstu cienītājiem, ir viena no spēcīgākajām pretendentēm uz Eiropas Kinoakadēmijas (EFA) balvām. Turpmākajās nedēļās 2700 EFA biedri balsos par nominācijām 17 dažādās kategorijās. Balsošanas rezultāti tiks paziņoti 3.novembrī Seviļas Eiropas filmu festivālā Spānijā, savukārt balvu pasniegšanas ceremonija noritēs 1.decembrī Maltā.

Kinofestivāla «Baltijas pērle» ietvaros jums vēl ir iespēja noskatīties šo kinopērli rītdien, 22.septembrī, Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē plkst. 21.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu