«Satellites LV» aicina: «Pievienojies!» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa «Satellites LV» šonedēļ laiž klajā jaunu singlu «Pievienojies!» no šogad izdotā albuma «Pagrīdē». Kā singla b-puse pievienots jaunās mūzikas atbalsta grupas «Dirty Deal Audio» bītmeikeru «Netīrās cilpas» (Ansis Kolmanis un 181h) «Pievienojies!» remikss.

«Pievienojies!» ir vienīgā dziesma jaunajā albumā, kurā piedalās kāds viesvokālists, šoreiz tā ir pašmāju elektropopa grupas «The Wow» dziedātāja Maija Sējāne. Arī agrāk grupa «Satellites LV» sadarbojusies ar dažādiem viesmūziķiem. Grupas agrīnajos demo ierakstos dzirdama Laura Ziemele («Sirke»), dziesmā «People can't live without people» - Kristīnes Blektes («Sarkanais oktobris») balss. Grupa sadarbojusies arī ar leģendāro džeza trompetistu Gunāru Rozenbergu, pianistu Kārli Lāci u.c.

Foto: Publicitātes foto

Ciešā sadarbībā ar «Dirty Deal Audio» bītmeikeriem tapuši vairāki jaunā albuma dziesmu remiksi, veiksmīgākie no tiem drīzumā tiks apkopoti atsevišķā digitālā mazalbumā, izdoti bezmaksas lejupielādei un prezentēti īpašā bītmeikeru koncertā 13.oktobrī jaunizveidotajā Cēsu «Kafē Rīga».

2011.gadā izveidotais projekts «Netīrās cilpas» ir producentu un bītmeikeru duets no Ķemeriem un Rīgas, kura sastāvā ir brāļi ansis un 181h. Abi sevi gadu gaitā pierādījuši gan kā pazīstamu hiphopa dziesmu mūzikas autori un producenti, gan piedaloties bītmeikeru batlos un dažādos konkursos (tajos bieži gūstot panākumus), gan arī kā daļa no «Dirty Deal Audio». «Netīrās cilpas» savā skanējumā bieži apvieno klasisko ar eksperimentālo, izvairoties no stereotipiem un robežām.

««Netīrās cilpas» brien pa grāvjiem, kas izrakti līdzās tradicionāli iemītajām mūzikas takām,» dueta skanējumu raksturo viens no «Dirty Deal Audio» izveidotājiem Kristaps Puķītis.

Pievienojies un remiksē!

Līdz ar singla izdošanu, grupa aicina arī citus jaunos bītmeikerus un dīdžejus pievienoties, lai radītu savu «Satellites LV» dziesmas «Pievienojies!» remiksu. Dziesmas instrumentu un vokālu celiņus iespējams lejupielādēt grupas mājas lapā (skat. resursus). Gatavās remiksu versijas mp3 vai saites uz skaņdarbu jāiesūta grupai līdz 10.oktobrim uz e-pastu info@satellites.lv.

"Pievienojies!" faili remiksiem: www.satellites.lv

Interesantākos remiksus grupai palīdzēs izvērtēt populārais radio dīdžejs Toms Grēviņš, kas labākās dziesmas versijas atskaņos kādā no saviem Brokastu šoviem «Radio 101». Būs arī kāda balva, ko grupa atklās vēlāk.

***

CD formātā albums «Pagrīdē» pieejams mūzikas veikalos «Upe», «LP», «Randoms», kā arī kafejnīcās «Istaba», «Mierā» u.c. kultūras un tirdzniecības vietās. Tāpat albums pieejams digitālai lejupielādei «ekase.lv» un «iTunes».

Pēdējie divi grupas ieraksti («Vadu» un «Bezvadu») izdoti 2009. gadā.

Pievienojies "Satellites LV" Facebook!

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu