Festivālu «Baltijas pērle» noslēdzošā kinonogale

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Šajā nedēļas nogalē noslēdzas kinofestivāls «Baltijas pērle», kas šogad atzīmē savu divdesmito jubileju. Programmā iekļautie izcilākie no jaunākajiem kinodarbiem sacentās par skatītāju uzmanību ar kinoklasikas kulta filmām. Vienuviet tika sapulcēti tūkstošiem kinomānu – prasīgā publika, kurai nepietiek ar pirātiskām kopijām, kura spēj atšķirt īstu kino no «popkorna». To, ka kinomākslas cienītāju mūsu valstī netrūkst, apliecina pilnās kinozāles festivāla seansos un uzraksts «visas biļetes pārdotas».

Tieši šīs filmas jūs varēsiet noskatīties nedēļas nogalē – darbus, kas šajā septembrī kļuva par festivāla kinohitiem. Vairāki no tiem jau izvirzīti sāncensībai par nomināciju «Oskara» balvām.

Šovakar, 21.septembrī, vēl ir iespēja noskatīties brīnišķīgo režisora Freda Skepizi filmu «Vētras acs» ar izcilo aktieru ansambli: Šarlote Remplinga, Džefrijs Rašs, Džūdija Deivisa, Kolins Frīlzs u.c. Rīgas Kongresu namā plkst. 19.45.

Kadrs no filmas "Septiņas dienas Havannā"
Kadrs no filmas "Septiņas dienas Havannā" Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Kannu kinofestivāla «Zelta palmas zara» laureāte – Mihaela Hanekes «Mīlestība», kas ieguvusi arī Starptautiskās kinokritiķu federācijas (FIPRESCI) Grand Prix un izvirzīta «Oskara» balvai, tiks izrādīta 22.septembrī kinoteātrī «Splendid Palace».

Kannu kinofestivāla Grand Prix ieguvēja – brāļu Dardēnu filma «Zēns ar velosipēdu» ir svaigs, aizkustinošs, harmonisks un dzīvespriecīgs kino par mīlestības nepieciešamību. Augstvērtīga pērle profesionālā un estētiskā nozīmē. To varat noskatīties k/t «Splendid Palace» 22.septembrī plkst. 14.15.

Sestdienas vakaru k/t «Splendid Palace» noslēgs viena no Kannu kinokritiķu galvenajām favorītēm – dāņu režisora Tomasa Vinterberga filma «Medības». Galveno lomu tajā atveido Madss Mikelsens – kinozvaigzne, kurš Kannās par šo darbu tika apbalvots kā labākais vīriešu lomas atveidotājs. K/t «Splendid Palace» plkst. 21.30.

Vēl viena Kannu laureāte, Kena Louča aizraujošā alkokomēdija «Eņģeļu tiesa», kas apbalvota ar īpašo žūrijas godalgu, tīkami atgādina Leonīda Gaidaja noveli «Pārinieks» no filmas «Operācija «I» un citi Šurika piedzīvojumi», tikai stāsta par skotu neveiksminiekiem. Šī filma ar negaidīto sižeta pavērsienu tiks demonstrēta 22.09. Rīgas Kongresu namā plkst. 19.00.

Huligāniskākā Kannu kinofestivāla filma, ekscentriskā un romantiskā režisora Leo Karaksa «Svētie motori» ir ārkārtīgi skaists, samezglots un aizraujošs kinodarbs, kas sareibina ar neparedzamību. Tikai esiet gatavi to izprast un iemīlēt. 23.09. Rīgas Kongresu namā plkst. 17.00.

Kandidāte «Oskara» nominācijai – Ištvāna Sabo «Durvis» ar spožo kinokaralieni Helēnu Mirrenu. Mirdzoša kā dārgakmens, neparasti spilgta, silta, ironiska un kaislīga filma – lieliska dāvana īstenam kinocienītājam. 23.09. k/t «Splendid Palace» plkst. 14.20.

Vesa Andersona «Mēnesslēkta karaļvalsts», ar kuru šogad tika atklāts Kannu kinofestivāls, sola savākt krietnu 2013. gada «Oskara» balvu ražu. Tajā ir gluži satriecošs aktieru sastāvs: Edvards Nortons, Brūss Viliss, Bils Murejs, Tilda Svintone, Hārvijs Keitels, Frensisa Makdormana.

Visus festivāla favorītus te izcelt nemaz nav iespējams. Nepalaidiet garām festivāla pēdējās dienas! Jūs vēl gaida Renātas Ļitvinovas «Rītas pēdējā pasaka», Vudija Allena «Romai – ar mīlestību», «Septiņas dienas Havanā», «360», «Karaliskā dēka».

Detalizēta informācija par festivālu – www.balticpearl.lv.

Biļetes var iegādāties festivāla centrā Rīgas Kongresu namā, k/t «Splendid Palace» un visās «Biļešu servisa» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu