Alises Mediņas izstāde «Pilsēta. Starp saulrietu un rītausmu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Galerija "Jēkabs"

Galerijā «Jēkabs» (Jēkaba ielā 26/28) skatāma Alises Mediņas gleznu izstāde «Pilsēta. Starp saulrietu un rītausmu», informē galerijas pārstāvji.

Laiks starp saulrietu un rītausmu lielākoties ir mūsu privātais laiks. Mistēriju pilns laiks, kad arī pilsēta iegūst citas noskaņas – pēdējie sārtie saules stari «aizdedzina» pelēkās jumtu kores, tiek ieslēgti ielu apgaismojošie lukturi, samazinās motoru rūkoņas skaņas un cilvēku domu koncentrācija gaisā. Viss ārēji it kā norimstas un iestājas dažādu rituālu, vai tas būtu «Panorāmas» vai «draugiem.lv», vai kāda cita laiks.

Gleznotājai Alise Mediņai tas ir tikšanās brīdis trīsstūrī starp viņu, pilsētu un audeklu.
Alise Mediņa. "Pie operas"
Alise Mediņa. "Pie operas" Foto: Publicitātes foto / Galerija "Jēkabs"

Gleznās nav attēlota tikai pilsēta vien – tas ir dvēseles stāvoklis, kas padara kādu konkrētu vietu atšķirīgu no citām. Šādā rakursā skatoties, gleznās galvenais objekts ir manifests mīlestībai pret pilsētu, kas tev ir apkārt un kas saglabā dziļi iesakņotu saikni ar to, kas esi Tu pats.

Alise Mediņa (1984) beigusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi maģistra grādu glezniecībā. Stažējusies Porto universitātes mākslas fakultātē. Izstādēs piedalās kopš 2004. gada.

Izstāde būs apskatāma katru darbdienu no plkst. 12 līdz 18, sestdienās - no plkst. 12 līdz 15, svētdienās - brīvs.

Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu