Rudens kamermūzikas festivālu šovakar atklās «Trio Dali» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Latvijas koncertu» rīkoto ikgadējo Rudens kamermūzikas festivālu 19. septembrī Mazajā ģildē atklās «Trio Dali». Vijolniece Vineta Sareika, čellists Kristians Pjērs Lamarka, pianiste Amandīne Savarī atskaņos Bēthovena un Šūberta klasiskos klavieru trio un Pētera Vaska «Līdzenumu ainavas» kamerversiju, kas Latvijā skanēs pirmoreiz, rādot, kā čellam un korim komponētais Latvijas viegli viļņaino līdzenumu portrets izklausās versijā trim spožiem kamermūziķiem, informē «Latvijas koncertu» pārstāve Rinta Bružēvica.

Sākot ar šo 2012./13. koncertsezonu, Vineta Sareika pievienojas «Artemis» stīgu kvartetam no Vācijas, kļūstot par tā jauno pirmo vijolnieci. Pēc uzvarām vairākos starptautiskos konkursos un iekļūšanas prestižā Karalienes Elizabetes starptautiskā vijolnieku konkursa laureātu vidū 2009. gadā Briselē, Vineta Sareika sāk daudzsološu karjeru gan kā soliste un kamermūziķe, gan arī kā orķestra koncertmeistare.

Vijolniece Vineta Sareika
Vijolniece Vineta Sareika Foto: Publicitātes foto

Latvijā Vinetas Sareikas spēle vairākas reizes novērtēta ar Latvijas Kultūras ministrijas gada balvu, Jūrmalas pilsētas Gada mūziķa titulu 2006. gadā, Latvijas Radio Gada instrumentālista nosaukumu 2009. gadā un valsts augstāko apbalvojumu kultūrā - Lielo Mūzikas balvu 2010. gadā. Latvijas Republikas valdība, kā arī vēstniecības Parīzē, Madridē un Vašingtonā Vinetu Sareiku nereti lūgušas muzicēt dažādos valstiski nozīmīgos pasākumos.

Vineta Sareika spēlē 1793. gadā darinātu Džozefa Gvadanīni vijoli, ko viņai uz laiku uzticējis privāts sponsors.

Rudens kamermūzikas festivāla koncertos dzirdēsim pianistu Vestardu Šimku, mecosoprānu Ievu Paršu, klarnetistu Intu Dālderi, flautisti Ditu Krenbergu, kontrabasistu Gunāru Upatnieku, vijolnieci Alinu Pogostkinu, pianisti Diānu Ketleri, Latvijas Radio kori, Sinfonietta Rīga u.c.

Festivāla ietvaros varēsim novērtēt vairākus jaundarbus – Jura Karlsona «Zīmes», Santas Ratnieces «Mirdzumu», kā arī festivāla patrona Pētera Vaska «Līdzenumu ainavas» kamerversiju, kas Latvijā izskanēs pirmoreiz. Rudens kamermūzikas koncerti notiks Rīgā, Daugavpilī, Krustpilī, Liepājā, Siguldā, Ventspilī u.c.

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs. Biļešu cenas no 5 līdz 20 latiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu