«Baltijas pērlē» vēl viens «Oskara» kandidāts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Šodien kļuvis zināms, ka Austrija izvirza Mihaela Hanekes melodrāmu «Mīlestība» (Amour) sāncensībai par nomināciju «Oskara» balvai kategorijā «Labākā filma svešvalodā». Šī filma jau iekarojusi Kannu kinofestivāla galveno godalgu – «Zelta palmas zaru», informē «Baltijas pērles» pārstāvji.

Mihaels Haneke, viens no mūsdienu ietekmīgākajiem režisoriem, kura darbi bieži šokē un izraisa spraigas diskusijas, jau pretendējis uz «Oskara» balvu. Viņa iepriekšējo veikumu – melnbalto filmu «Baltā lente» (The White Ribbon), kas tika izrādīta festivālā «Baltijas pērle» 2009. gadā, «Oskara» kandidātu sarakstam izvirzīja Vācija, tā saērcinot Hanekes tautiešus – austriešus. «Baltā lente» tika nominēta divās kategorijās – «Labākā filma svešvalodā» un «Labākais operators» (Kristians Bergers).

Vēl viena iepriecinoša vēsts saistībā ar filmu «Mīlestība» – Starptautiskā kinokritiķu federācija (FIPRESCI) atzinusi šo darbu par gada labāko filmu (tāpat kā savulaik filmu «Baltā lente»). Balsošanā piedalījās 225 kinoeksperti no visas pasaules. FIPRESCI Grand Prix balva tiks pasniegta 21. septembrī Sansebastjanas kinofestivālā.

Pievērsiet uzmanību – «Mīlestība» šodien tiks demonstrēta kinoteātrī «Splendid Palace» plkst. 17.30.

Nākamajā seansā plkst. 21.00 skatītājus gaidīs cita, ne mazāk slavena, austriešu režisora – Ulriha Zeidla – filma «Paradīze: Mīlestība» (Paradies: Liebe). Tās turpinājums nesen radīja sašutuma vētru un pamatīgu skandālu Venēcijas kinofestivālā.

«Manas varones ir vīlušās mīlestībā, vīlušās vīriešos. Iestājusies seksuāla frustrācija.

Viņas ir ļoti noslēgtas un izmisīgi cer atrast savu laimi... par katru cenu,» – skaidro kinodarba autors. Kannās šī filma piespieda kinoapskatniekus rakstīt par piedzīvoto estētisko šoku – negaidīti seksuālas un pārāk nekautri atainotas izrādījās austriešu tūristes gaitas Kenijas karstajās un visādā ziņā daudzsološajās pludmalēs.

Detalizēta informācija par festivāla programmām interneta vietnēwww.balticpearl.lv, kā arī festivāla centrā Rīgas Kongresu namā ik dienu no plkst. 11 līdz plkst. 21.30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu