«The xx» uzveic Bobu Dilanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viena no pēdējo gadu kritiķu visatzinīgāk vērtētajām muzikālajām apvienībām, «The xx», šonedēļ ar savu otro studijas albumu iekarojusi Apvienotās Karalistes albumu topu, ziņo Lielbritānijas kompānija «Official Charts Company».

«The xx» plate «Coexist», kas seko «The xx» debijas paštitulētajam ierakstam, cīņā par pirmo pozīciju apsteigusi folkmūzikas veterāna Boba Dilana (Bob Dylan) karjeras 50.gadadienai veltītu albumu «Tempest» (3.vieta) un īru poproka kolektīva «The Script» jauno albumu ar oriģinālo nosaukumu «Number 3» (2.vieta).

Tikmēr britu supergrupas «Coldplay» studijas albums «Mylo Xyloto» (izrunā «My-Lo Ze-Lo-toe»), ko grupas solists Kriss Mārtins (Chris Martin) raksturo kā antiutopisku konceptalbumu - «mīlas stāstu par diviem personāžiem (Mylo un Xyloto) ar laimīgām beigām», pakāpies uz 4.vietu, bet britu soula un R&B mūzikas dziedātājas Emēlijas Sandei (Adele Emeli Sandé) pirmais soloalbums «Our Version Of Events» numur 5.

Šās vasaras «Positivus» festivāla viesi - britu rokgrupa «The Vaccines» šonedēļ ar savu otro studijas albumu «The Vaccines Come Of Age» no pirmās vietas noslīdējusi uz 6. Citu «Positivus» festivāla viesu - grupas «Two Door Cinema Club» plate «Beacon» - vienu vietu zemāk.

Vairāku «Grammy» nominanti un mūzikas balvu ieguvēji, elektroniskās/pop mūzikas duets no Anglijas «Pet Shop Boys» ar savu jaunāko plati «Elysium» debitē 9.vietā. Jauno albumu producējuši paši zēnu disko karaļi - «Pet Shop Boys» ilggadējie nemainīgie dalībnieki Nīls Tenants (Neil Tennant) un Kriss Lovs (Chris Lowe), kā arī Endrjū Dovsons (Andrew Dawson), kas strādājis ar reperi Kanji Vestu (Kanye West).

Singlu konkurencē numur viens ir jau minētie īri «The Script» ar dziesmu «Hall Of Fame» (ar Will.i.am).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu