«Palladium» jubileju «Šķēru Māsas» nosvin ar Kiki (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Mēs esam šeit, lai liktu jums dejot,» līdz augšai pilnajā «Palladium» koncertzālē sanākušajiem pēc trešās dziesmas «Baby Come Home» paziņoja harismātiskā «Scissor Sisters» dīva Ana Matronika (Ana Lynch). Grūti iedomāties vēl labāku «Palladium» pirmā gada jubilejas ballītes muzikālo pavadījumu! «Scissor Sisters» ar savu vitalitāti, aizrautību, lieliskajām melodijām un azartiskajām dejām paķēra līdzi gandrīz visus klātesošos. Iespējams, arī apsargus un bārmeņus...

Atgādināšu, ka «Palladium» koncertzāle savas durvis vēra vaļā tieši pirms gada ar liriskā mūziķa Džeimsa Blanta (James Blunt) koncertu. Gada laikā «Palladium» ir uzstājusies virkne ārzemju un pašmāju mākslinieku. Ņujorkas kvintets «Scissor Sisters», kas šogad izdeva savu ceturto albumu «Magic Hour», mums ir labi zināms no 2010.gada «Positivus» festivāla.

Koncertā «Šķēru Māsas» (nosaukums aizgūts no sarunvalodas izteiciena, kas apzīmē lesbietes) izpildīja vairākus jaunā studijas albuma skaņdarbus. Izskanēja tādas dziesmas kā «Keep Your Shoes On», «Inevitable», «Year of Living Dangerously», «Shady Love» un, protams, šās vasaras grāvējs, skotu dīdžeja Kalvina Harisa producētais «Only the Horses», kura fonā uz ekrāna tika projicēti skaisti skrejoši zirgi.

Džeiks Šīrss
Džeiks Šīrss Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Publika bija gana atsaucīga un labprāt dziedāja līdzi grupas populārākajiem hitiem. Lieliski izskanēja ballīšu himna «Take Your Mama», nākotnes disko «Invisible Light» un «Comfortably Numb», kā arī koncerta oficiālās daļas kulminācija - dziesma, kas sacerēta kopā ar grupas līdera Džeika Šīrsa (Jake Shears) draugu Eltonu Džonu - «I Don’t Feel Like Dancing».

Visus ar komunikāciju saistītos jautājumus nokārtoja rudmatainā, ugunīgā Ana Matronika. Viņa atgādināja, ka virtuozā ģitārista Del Marquis (Derek Gruen) vectēvs ir bijis latvietis, kas nozīmē, ka «būtībā SS ir latviešu grupa», pastāstīja par gaidāmo pasaules tūri (oktobrī paredzēti vairāki koncerti britu salās) un galu galā paskaidroja mums dažiem nezinīšiem, ko nozīmē dziesmas «Let's Have a Kiki» vārdi.

«Šis termins

[Kiki] apzīmē ballīti, laba laika pavadīšanu un ir populārs tā dēvēto drag queen aprindās,»

viņa paskaidroja. Kas ir latviskošanai neparocīgais vārdu salikums «drag queen» (dregkvīna?) - skat. resursus.

Kas ir "drag queen"?

Salds, dzīvespriecīgs nākotnes popmūzikas un disko bītu kokteilis - tā varētu raksturot grupas mūziku un šā vakara koncertu. Izpildījums perfekts, skanējums pārdomāts, atdeve, darbs ar publiku - viss savās vietās!

Arī TVNET pievienojas «Palladium» sveicējiem un novēl nākamajā sezonā daudz interesantu muzikālu pārsteigumu!

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu